Hlavní obsah

Kvalifikaci v Bahrajnu vyhrál Polák Kubica

MANÁMA

Překvapivého vítěze měla sobotní kvalifikace na Velkou cenu Bahrajnu. Poprvé v kariéře zajel nejrychlejší čas Polák Robert Kubica, jehož BMW-Sauber byl o 27 tisícin sekundy rychlejší než ferrari Felipeho Massy. Až ze druhé řady odstartují do nedělního závodu dva nejlepší piloti průběžného hodnocení. Brit Lewis Hamilton skončil s mclarenem na okruhu v Sáchiru třetí, Fin Kimi Räikkönen s ferrari čtvrtý.

Článek

První kvalifikace byla pět minut před koncem první části zastavena, potíže měl Takuma Sato ve voze Super Aguri. Za slunečného a teplého počasí překvapivě do druhé části kvalifikace nepostoupili David Coulthard a Giancarlo Fisichella. Do závěrečné části kvalifikace pak nepostoupili Webber, Barrichello, Glock, Piquet, Bourdais a Nakajima.

Hamilton v samotném závěru kvalifikace zabral a dostal se na první místo, za okamžik jej ale překonal Kubica. Polák zajel poprvé v kariéře pole position a pravděpodobně těžil z lehkého auta, s nímž do závěru kvalifikace vyrazil. Obhájce titulu Räikkönen zajel až čtvrtý čas a vyrazí z druhé řady společně s Hamiltonem. Na druhém místě zůstal vítěz pátečních tréninků a obhájce triumfu z loňska Massa.

Massa dominoval v trénincích

Páteční trénink vyhrál Brazilec Felipe Massa s vozem Ferrari před stájovým kolegou Räikkönenem, třetí čas zajel Nico Rosberg ze stáje Williams. Němec byl nejrychlejší i v sobotním závěrečném tréninku.

Po dvou závodech je v čele průběžného hodnocení vítěz úvodní VC Austrálie Lewis Hamilton, který ale v pátečním tréninku havaroval a jeho vůz musel z tratě odstranit jeřáb. Druhý je úřadující mistr světa Räikkönen, který triumfoval v Malajsii před dvěma týdny.

Velká cena Bahrajnu startuje v neděli ve 13:30.

Výsledky - kvalifikace:
1. Kubica (Pol./BMW-Sauber) 1:33,096, 2. Massa (Braz./Ferrari) 1:33,123, 3. Hamilton (Brit./McLaren-Mercedes) 1:33,292, 4. Räikkönen (Fin./Ferrari) 1:33,418, 5. Kovalainen (Fin./McLaren-Mercedes) 1:33,488, 6. Heidfeld (Něm./BMW-Sauber) 1:33,737, 7. Trulli (It./Toyota) 1:33,994, 8. Rosberg (Něm./Williams) 1:34,015, 9. Button (Brit./Honda) 1:35,057, 10. Alonso (Šp./Renault) 1:35,115.

Reklama

Související témata: