Hlavní obsah

Příchod Alonsa by podle Montezemola Ferrari jen uškodil

PRAHA

Prezident stáje Ferrari Luca di Montezemolo odmítl možnost, že by tým z Maranella angažoval v příští sezóně pilota Fernanda Alonsa. Dvojnásobný mistr světa nemá po návratu do stáje Renault příliš šancí promluvit do boje o titul a po nepovedeném vstupu Felipeho Massy do sezóny se paddockem rojí spekulace o možném příchodu španělského jezdce.

Foto: HOCH ZWEI

Prezident Ferrari Luca Montezemolo

Článek

Podle Montezemola je ale možné spojení Alonsa s Ferrari nemyslitelné. „Spojit Kimiho Räikkönena s Alonsem by byla cesta do záhuby. Potřebuji v týmu dva rovnocenné jezdce, kteří jsou schopni spolupracovat,“ prohlásil prezident Ferrari v rozhovoru pro italský sportovní deník Gazzetta dello Sport.

Alonso tento měsíc popřel, že by měl ve smlouvě u Renaultu klauzuli o možném předčasném ukončení kontraktu. Vzápětí ale přiživil spekulace prohlášením, že je jeho smlouva u Briatoreho po zkušenostech v McLarenu „velmi flexibilní“. A v rozhovoru pro španělský list El Pais dodal: „Chci jezdit s vozem, s nímž mám šanci na vítězství.“

V tomto ohledu jsou podle Alonsa karty rozdané jasně. „Ferrari, BMW, Williams, Toyota. Je několik týmů, které jsou stále na špici, ať se děje, co se děje. Před dvěma lety, kdy jsem získal svůj druhý titul, jsem měl možná jiné priority. Časy se ale změnily a já z 99 procent myslím na to, jak se vrátit na vítěznou vlnu,“ uvedl šestadvacetiletý rodák z Ovieda.

Na konkrétní otázku, zda je Alonsovým hlavním cílem podepsat kontrakt ve Ferrari, španělský pilot odpověděl vyhýbavě. „Je mnoho faktorů, které je třeba zohlednit. Zůstanu, pokud budu mít k dispozici vítězné auto. Nechci se ale třást o to, zda postoupím do finále kvalifikace,“ dodal Alonso.

Reklama

Související témata: