Hlavní obsah

Vedení Ferrari už nechce žádné další „stupidní chyby“

PRAHA

Čtvrté místo Kimiho Räikkönena v divoké, deštěm poznamenané Velké ceně Velké Británie vozů formule 1 bylo pro vedení stáje Ferrari jen slabou náplastí. Prezident týmu Luca di Montezemolo nad výkonem vozů z Maranella jen nevěřícně kroutil hlavou a v rozhovoru pro italský list Gazzetta dello Sport neváhal označit chyby všech členů stáje z Maranella za „stupidní“.

Foto: HOCH ZWEI

Prezident Ferrari Luca Montezemolo

Článek

Deštěm zmáčený závod v Británii dokončili v neděli oba jezdci, body bral ale jen Räikkönen. Felipe Massa po řadě chyb obsadil se ztrátou dvou kol poslední klasifikovanou, třináctou příčku. Šéf Ferrari Stefano Domenicali po nepovedeném vystoupení připustil, že tým z Maranella ztratil nejenom vinou jezdeckých chyb, ale též chybným nastavením, špatnou strategií a dokonce mylnou předpovědí počasí.

„Pokud chceme vyhrát šampionát, tak si podobné stupidní chyby jako v neděli prostě nemůžeme dovolit,“ čertil se v rozhovoru pro italský list Montezemolo. „Sledovat závod pro mě bylo utrpením. Doufám, že to všem členům týmu poslouží jako účinná lekce,“ doplnil prezident Ferrari.

Třetí vítězství v sezóně vybojoval na okruhu v Silverstonu domácí miláček Lewis Hamilton z McLarenu, který se stejným počtem bodů odsunul na průběžnou druhou příčku předtím vedoucího Massu. Neuvěřitelně vyrovnaný průběh letošního mistrovství světa potvrzuje Räikkönen, který má na třetím místě také 48 bodů.

Poháru konstruktérů dál vládne tým Ferrari, jeho náskok na tým BMW se ale po závodě za kanálem La Manche ztenčil na 14 bodů. O dalších deset bodů zpět je stáj McLaren. „Zůstali jsme ve vedení, ale zahodili jsme příliš mnoho šancí, abychom byli někde úplně jinde. To si prostě nemůžeme dovolit,“ lamentoval Montezemolo.

Reklama