Hlavní obsah

Lídr seriálu F1 Hamilton: Nepřijel jsem se do Monzy mstít!

Před týdnem mu v belgickém Spa sebrali vítězství i body, lídr letošního seriálu vozů F1 Lewis Hamilton se však přesto netváří v dalším pokračování mistrovství světa v italské Monze popuzeně. „Nepřijel jsem se Räikkönönovi mstít, jsem tady, abych vyhrál,“ přohlašoval pilot McLarenu Hamilton po pátečním tréninku.

Článek

Od posledního závodu v belgickém Spa už uběhl týden. Cítíte  pořád velkou křivdu?

O tom to není. Neprovedl jsem nic neférového a nevím, co jsem měl udělat víc. Byl jsem prostě rychlejší, než Kimi. On brzdil dřív než já, ale takový je jeho styl. Záleží na jezdci, kam až si troufne. Nechal jsem mu dost místa, on ale vjel do zatáčky hodně rychle a zeširoka. Doufal jsem, že mi tam nějaký prostor nechá. Abych se vyhnul kolizi, uhnul jsem, ale pak jsem ho přece pustil před sebe. Oba jsme akcelerovali, nechtěl jsem čekat, až mi ujede. Pořád jsme závodili.

Kalkulujete s tím, že by vám body ze Spa mohli po odvolání vaší stáje nakonec přece jen vrátit?

Ne. Nemohu ovlivnit, jak odvolání dopadne a v žádném případě na to nelze spoléhat. I kdyby mi vítězství vrátili, pořád je do konce sezóny hodně daleko.

Teď jste jen o dva body před Massou. Jak je na tom podle vás?

Je v defenzívě, musí hodně pracovat, aby se mě udržel. Máme skvělý vůz, věřím, že se budeme ještě zrychlovat a zapracujeme i na spolehlivosti. Oni by si také měli navzájem brát body a my na ně s Heikki Kovalainenem ještě zatlačíme.

S čím jste do Monzy přijel?

S dobrým pocitem, že jsme tu při testech byli dostatečně rychlí. Rozhodně jsem se nepřijel mstít za Spa, to bych zbytečně ztrácel koncentraci. Jsem tady, abych vyhrál.

Uspokojily vás páteční tréninky?

Dopoledne to bylo o ničem, protože jsem se ani  pořádně nerozjel. Odpoledne jsme si ověřovali některé věci, takže jsem spokojený. Páteční trénink není tak důležitý. To hlavní přijde v sobotní kvalifikaci a v nedělním závodě. Podstatné je, že mám z vozu zatím dobrý pocit.

Reklama

Související témata: