Hlavní obsah

I přes spolupráci s McLarenem nečekejte zázraky, zní ze stáje Force India

PRAHA

Velkou slávu nad nablýskaným monopostem střídá tichý vstup do nové sezóny. Stáj formule 1 Force India - nejhorší tým v současném startovním poli - v rámci úsporných opatření vypustí před startem nového ročníku mistrovství světa monstrózní představovačku a Giancarlo Fisichella s Adrianem Sutilem dokonce usednou do nových monopostů až začátkem března.

Článek

„Před letošní sezónou neplánujeme žádné oficiální odhalení nového monopostu,“ uvedl pro britský Telegraf šéf stáje Vijay Mallaya. Indický tým se pro letošní sezónu spřáhl se stájí McLaren a bude využívat motory, převodovky a systém KERS (rekuperace kinetické energie) z její produkce. Zatímco ale většina ostatních stájí již naplno testuje, Fisichella se Sutilem si na první svezení ještě skoro měsíc počkají. „Zatím se s novým vozem seznamují s pomocí simulátorů,“ vysvětlil Mallaya.

Právě spolupráce s mistrovským McLarenem by mohla být pro tým Force India klíčová, aby se zbavil nálepky nejhorší stáje, která v minulé sezóně nedokázala získat jediný bod. A například dnes již bývalý skotský pilot David Coulthard je přesvědčen, že indická stáj bude překvapením letošního MS.

„Rád bych to potvrdil, nicméně raději říkám: Nečekejte zázraky. První závody pro nás budou cosi jako shakedown. Plně konkurenceschopní bychom mohli být tak od Velké ceny Španělska (pátý závod MS - pozn. red.),“ doplnil Mallaya. Nejlepším výsledkem Force India za loňský rok bylo desáté místo Fisichelly právě na okruhu v Barceloně.

Reklama

Související témata: