Hlavní obsah

Barrichello ve formuli 1 nekončí, Sennu to naštvalo

PRAHA

Šestatřicetiletý Rubens Barrichello ještě nekončí! Když se na konci loňského roku rozhodla japonská automobilka Honda stáj prodat, vypadalo to, že brazilský pilot zůstane bez angažmá. Podle britského Autosportu nakonec nejzkušenější závodník historie F1 v Hondě zůstane.

Článek

Vše nasvědčovalo tomu, že pokud tým Hondy najde kupce, do kokpitu místo Barrichella usedne synovec legendárního Ayrtona Senny Bruno. Poté, co dnes už bývalá stáj Honda oznámila, že bude závodit i v letošní sezóně, mnul si talentovaný Senna ruce. Nakonec vše ale dopadlo úplně jinak. A týmovým kolegou Jensona Buttona bude opět Barrichello.

Důvodem, proč se stáj rozhodla pro Barrichella, byly nejen jeho bohaté zkušenosti s formulí, ale také peníze. Brazilec totiž bude letos jezdit zadarmo. V monopostu by se šestatřicetiletý Barrichello měl objevit už příští týden při oficiálních testech v Barceloně.

Když se zprávu dozvěděl Barrichellův o deset let mladší krajan Senna, prý se velmi naštval. Podle jeho slov jednání s Hondou trvalo tak dlouho, že přišel o další možnosti, jak si zajistit lukrativní místo jinde. Formule 1 pro něj byla prioritou a cokoliv jiného bude krokem zpátky.

Reklama