Hlavní obsah

Pilotům se nelíbily pozdní začátky prvních Velkých cen formule 1

KUALA LUMPUR

Pilotům formule 1 se nelíbily pozdní začátky úvodních dvou Velkých cen sezony. Úřadující mistr světa Lewis Hamilton dokonce závody v Austrálii a v Malajsii dokonce označil za nejnebezpečnější v kariéře.

Článek

Zatímco před osmi dny v Austrálii dělalo jezdcům problémy zapadající slunce, o víkendu v Malajsii byl závod předčasně ukončen kvůli bouřce. Přestože podobné podmínky se daly v danou dobu očekávat, Mezinárodní automobilová federace FIA posunula start obou závodů až na pátou hodinu odpolední tamního času, aby vyhověla televizním divákům v Evropě.

"Mělo by se závodit jenom v noci, nebo ve dne. Ne někde mezi tím, to je naprosto šílené," řekl pilot Ferrari Felipe Massa. "Už od začátku se mi to nelíbilo," přidal vítěz dvou úvodních závodu Jenson Button z týmu Brawn GP. "Když závod přerušili, bylo to hodně nebezpečné. Nedalo se jezdit, takže to bylo správné rozhodnutí," přidal k závodu v Malajsii Hamilton. "Byly to nejnebezpečnější závod v kariéře," dodal pilot stáje McLaren.

Najdou se však i tací, kterým se nebezpečné závody líbily. "Jedna hodina toho, co jsem viděl v Malajsii, je lepší než tři hodiny jinde," řekl agentuře Reuters Eddie Jordan. "Radši se budu dívat na takhle krátký, ale okouzlující závod, než na ty, které mě k smrti nudí. Chápu, že se musí brát ohledy na bezpečnost, ale bouřky jsou v podvečer v Malajsii běžné. Buď máte štěstí, nebo ne..." uvedl.

S bývalým šéfem stáje Jordan souhlasí i Rubens Barrichello, Buttonův stájový kolega. "Malajsie je vždycky zábavná. Třeba závody v Maďarsku jsou pěkné, ale nejsou v nich žádné emoce. Je to pořád stejné, třeba jako v Monaku. Nepředjíždí se a nikdy nebude. Tady jsem i v tak krátkém závodě mohl vylepšit svou pozici," dodal Brazilec, který se na okruhu v Sepangu probojoval z osmého místa na pátou pozici.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články