Hlavní obsah

Hamilton věří, že v Monaku bude bojovat o vítězství

PRAHA

Pouhých devět bodů dokázal z dosavadních pěti závodů mistrovství světa vozů formule 1 vytěžit úřadující šampión Lewis Hamilton. Stáj McLaren se v úvodu sezóny jen ztěžka srovnávala s konkurencí týmů Brawn GP, Toyota a Red Bull, jejichž vozům jednoduše nestačila. Hamilton věří, že na specifické trati v Monte Carlu bude o víkendu k vidění odlišný obrázek.

Článek

Vozy McLaren na okruzích, které charakterizují dlouhé rychlé zatáčky, nestíhaly tempo monopostů z čela šampionátu a při pohledu na kalendář v seriálu není mnoho tratí, kde by tomu mohlo být jinak. Městský okruh v Monte Carlu je ale právě tou výjimkou...

„Monako je jeden z mých nejoblíbenějších okruhů. Pocit, který vyvolá stoupání rychlostí 280 km/h, je nepopsatelný. Stejně jako těsné projíždění mezi bariérami, o něž takřka holíte pneumatiky. To jsou dojmy, které ve vás nevyvolá žádná jiná trať na světě,“ těší se na víkendové klání v monackém knížectví Hamilton.

Zatímco úvodní závody sezóny zanechaly v McLarenu rozpačitý pocit, před podnikem v Monte Carlu panuje v týmu optimismus. „Kombinace pomalých zatáček a absence opravdu rychlých pasáží by našemu vozu měla vyhovovat. Věřím, že tomu tak bude a že budeme v Monaku opět bojovat o čelní příčky,“ dodal Hamilton, jenž bude v Monaku obhajovat loňský triumf.

Silné řeči? V McLarenu věří, že nikoliv, a opírají se přitom o statistiky. Žádný jiný tým se totiž nemůže pochlubit takovou sbírkou triumfů, jako právě britská stáj. „Vyhráli jsme tady v uplynulých dvou sezónách a dohromady jsme nasbírali nepřekonatelných patnáct vítězství. Proto jdeme do boje v ulicích Monte Carla nabuzení a s optimismem,“ doplnil šéf stáje Martin Whitmarsh před jedním z nejsledovanějších závodů planety.

Reklama

Související témata: