Hlavní obsah

Hamilton doufá, že se v kvalifikaci dostane mezi pět nejlepších

PRAHA

Dobře naladěn je díky čtvrtečním výsledkům v tréninku úřadující mistr světa Lewis Hamilton. Nejprve zajel na monackém okruhu třetí nejrychlejší čas a odpoledne se ještě zlepšil, když skončil druhý. "Na základě čtvrtečních výsledků v tréninku si myslím, že je v sobotu postup do třetí části kvalifikace tentokrát dosažitelný," prohlásil Hamilton.

Článek

I když se mu v letošní sezóně zatím příliš nedaří a po pěti závodech má devět bodů, při čtvrtečních trénincích Lewis Hamilton ukázal, že v Monaku by McLaren mohl bojovat o dobré umístění. Britský pilot nejprve zajel třetí nejlepší čas a odpoledne svou pozici ještě vylepšil, když skončil druhý. A tak není divu, že byl svými výkony povzbuzen.

"Na základě čtvrtečních výsledků v tréninku si myslím, že je v sobotu postup do třetí části kvalifikace tentokrát dosažitelný. Jsem optimista a věřím v boj o první pětku. Doufám, že se tam dostaneme," řekl úřadující mistr světa. "Dostat se ale před brawny bude nesmírně těžké."

Monacká trať vozům McLarenu svědčí mnohem lépe, jejich nedostatky zde nejsou tolik znát. "Moje mechanická přilnavost je celkem dobrá. V rychlých zatáčkách ale ztrácíme, ve dvanácté, třinácté a čtrnácté dokonce až tři desetiny," líčil čtyřiadvacetiletý jezdec.

"Dělám co můžu, abych to dohnal, ale vůz zatím na to nestačí. V jiných místech jsme ale zase naopak schopni jet lépe než ostatní," přiznal Hamilton. "Musíme to zkrátka zkusit a odvést co nejlepší možnou práci. Kousek po kousku zrychlujeme. Ale uvidíme, co udělají ostatní," dodal Hamilton, který se na monacký závod už moc těší. "Jezdit v Monaku je úžasný pocit," uzavřel.

Reklama

Související témata: