Hlavní obsah

Bývalý mistr světa Villeneuve se chce vrátit do formule 1

LONDÝN

Bývalý mistr světa Jacques Villeneuve by se rád vrátil do formule 1. Osmatřicetiletý Kanaďan by v příští sezóně chtěl získat místo v rozšířeném šampionátu.

Článek

"Jsem závodník a vždycky budu," citovala šampióna z roku 1997 agentura AP. "Proto hledám angažmá ve formuli. Závodění je to jediné, co mě zajímá," dodal s tím, že během posledních Velkých cen jednal s šéfy nejmenovaných týmů.

Villeneuve si myslí, že změny v pravidlech, které například zakazují testovací jízdy, jeho návratu nahrávají. "Díky zákazu jsou teď zkušení jezdci užiteční. Nevím, jak to dopadne, ale dělám proto všechno," uvedl.

Kanadský pilot se naposledy ve formuli představil před třemi lety, od té doby jezdil v sérii NASCAR a představil se také v závodě 24 hodin Le Mans. V nové sezoně by chtěl využít rozšíření šampionátu z deseti na třináct stájí a také změn v pravidlech, které formule chystá v rámci snižování nákladů.

"Lidský faktor stejně jako v minulosti opět začíná být důležitý. Když jsem z ní odcházel, nebyla to zábava. Ježdění ano, ale všechno kolem už ne. Musel jste strávit půl hodiny s techniky, abyste nastavili vůz a oni vám pak řekli: Buď zticha a jeď," prohlásil.

Reklama