Hlavní obsah

Alguersuari má před debutem ve formuli 1 strach z fyzičky

PRAHA

V neděli se devatenáctiletý Jaime Alguersuari stane nejmladším jezdcem formule 1 v historii. Před Velkou cenou Maďarska má španělský mladík strach, a to z fyzické kondice. "Nejtěžší to pro mě bude z pohledu fyzické kondice. Závod je mnohem delší, než na co jsem zvyklý," přiznal Alguersuari, který usedne do monopostu stáje Toro Rosso.

Foto: Gero Breloer, ČTK/AP

Jaime Alguersuari před Velkou cenou Maďarska

Článek

Fyzička je ale jedinou obavou talentovaného Alguersuariho. "Na závod se už moc těším. Vím, že pro mě bude těžké dostat se ihned na rychlostní úroveň mých kolegů, ale zůstávám v klidu. Mám zájem učit se. Formule 1 představuje vrchol motorsportu. Ale i vozy F1 mají dva pedály a jeden volant jako vozy v jiných sériích," řekl Alguersuari.

Jaime Alguersuari nahradil ve stáji Torro Rosso Francouze Sébastiena Bourdaise a šéf týmu Franz Tost věří, že jeho nový pilot je na start ve formuli 1 připraven. "Alguersuariho jsme si vybrali jako nejvyzrálejšího jezdce z juniorského programu Red Bullu. Určitě na něj nebudeme tlačit. Věřím, že se bude závod od závodu zlepšovat," prohlásil Tost.

Alonso Alguersuarimu fandí, podle Massy je příliš mladý

V neděli bude Alguersuarimu devatenáct let a 125 dní, a stane se tak při GP Maďarska nejmladším pilotem formule 1 v historii. Názory na jeho start se u ostatních jezdců ale různí... Mistr světa formule 1 z let 2005 a 2006 Fernando Alonso svému krajanovi fandí. "Vše nasvědčuje tomu, že je dobrým jezdcem. Jsem rozhodně pro to, aby mladí piloti začínali co nejdříve. Gratuluji mu a přeji skvělou budoucnost," řekl Alonso.

Naopak to, že do formule 1 vstupují čím dál tím mladší závodníci se nelíbí například Massovi a Webberovi. "Podle mě to není správné. Je příliš mladý, může se velmi rychle spálit. Možná je velký talent a bude se mu dařit mnohem více, než si myslíme. Ale podle mě to pro něj není dobré. Jsem překvapen, že tým posadil do vozu takového kluka, vyjádřil svůj názor loňský vicemistr světa Felipe Massa.

K jeho slovům se přidal i dvaatřicetiletý Mark Webber. "Když přijdete do formule 1, měl byste být na to připravený. Formule 1 není škola.  Ale zdá se, že jezdci jsou vyspělí čím dál tím dříve," dodal Webber.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.