Hlavní obsah

Odvolání Renaultu bude řešit FIA v týdnu před závodem ve Valencii

PAŘÍŽ

Čtyři dny před úvodními volnými tréninky na ve Velkou cenu Evropy formule 1 rozhodne Mezinárodní automobilová federace o odvolání týmu Renault, kterému zakázala ve Valencii startovat. Důvodem byl incident ze závodu na Hungaroringu, kde bývalému dvojnásobnému světovému šampionovi Fernandu Alonsovi ulétlo z vozu špatně připevněné kolo. FIA se bude odvoláním zabývat v pondělí 17. srpna.

Článek

Renault byl potrestán za ohrožení bezpečnosti účastníků závodu. Podle závodních komisařů tým věděl, že jedno kolo na Alonsově monopostu je špatně upevněné a přesto nechal španělského pilota odjet z boxu. Navíc Alonsa o problému ani neinformoval.

Francouzské stáji budou v odvolacím procesu držet palce pořadatelé Velké ceny Evropy, která se pojede 23. srpna. Neradi by totiž přišli o exmistra světa Alonsa.

"Myslíme si, že je potřeba myslet i na fanoušky. Jak všichni vědí, mnoho z nich si koupilo lístky, aby ve Valencii viděli závodit Fernanda Alonsa. Myslíme, že by to neměli být oni, kdo doplatí na toto rozhodnutí," uvedl v pondělí Jorge Martinez Aspar z pořádající společnosti. "Byla by ostuda, kdyby tu (Alonso) nezávodil a my věříme, že tady bude."

Reklama

Související témata: