Hlavní obsah

Zraněný Massa už vtipkuje, v pondělí opustí nemocnici

PRAHA

Stav zraněného Felipe Massy se natolik zlepšil, že již po víkendu bude moci opustit budapešťskou nemocnici, v níž se zotavuje po operaci lebky. Osmadvacetiletý pilot stáje Ferrari bude v pondělí převezen helikoptérou na letiště a odsud odletí soukromým letadlem domů do Sao Paula. Informoval o tom server autosport.com.

Článek

Ve středu Felipe Massa opustil jednotku intenzivní péče. Podle původních zpráv měl v budapešťské nemocnici zůstat ještě během příštího týdne. Jeho stav se však natolik zlepšil, že jej v pondělí lékaři propustí domů. "Jeho zdravotní stav je dobrý, neprojevují se u něj žádné vážné neurologické příznaky. Myslím, že první část rehabilitace může začít," prohlásil neurolog nemocnice Attila Toth.

Massa nejdříve zamíří soukromým tryskáčem do brazilského Sao Paula, kde stráví několik dní v domácím prostředí. Poté se opět odebere do Evropy, konkrétně do Paříže, kde zahájí rehabilitaci u doktora Gararda Saillanta, který v minulosti léčil například Michaela Schumachera nebo fotbalistu Ronalda.

I Massův osobní lékař Dino Altmann je s jeho zdravotním stavem spokojen. "Velmi úspěšně se uzdravuje. Neustále myslí na závody," prozradil Altmann. "Není čeho se obávat, nepočítáme u něj s dalšími operacemi. Pamatuje si vše, kromě nehody. Ví, co je dnes za den, že byl dva dny v bezvědomí. A dokonce si pamatuje, kolikátý byl v kvalifikaci před nehodou," dodal Altmann.

Nyní je už osmadvacetiletý pilot stáje Ferrari v dobré náladě, potvrzují to i jeho výroky. Nejdříve prohlásil, že vypadá jako boxer, a když se dozvěděl, že jej ve Valencii nahradí Michael Schumacher, řekl: "Ještě uvidíme, jestli ho pustím řídit mé auto."

Reklama

Související témata: