Hlavní obsah

Mosley se s Bildem dohodl na odškodném za sexuální skandál

BERLÍN

Prezident Mezinárodní automobilové federace (FIA) Max Mosley se dohodl na mimosoudním vyrovnání s vydavatelstvím Axel Springer, které loni psalo o jeho sexuálních hrátkách v nacistickém duchu s prostitutkami. Německá společnost podle agentury AP zaplatí 200 000 eur (asi pět miliónů korun) dvěma charitativním organizacím a ve svém deníku Bild otiskne rozhovor s Mosleym. Šéf FIA na oplátku slíbil, že stáhne žalobu.

Foto: Yves Herman, Reuters

Prezident FIA Max Mosley

Článek

Devětašedesátiletý Mosley původně požadoval po Bildu odškodné milión eur a dalších 500 000 po internetové verzi deníku, kde byly zveřejněny fotografie a videa z jeho hrátek s prostitutkami.

Mosley, jehož otec Oswald byl před druhou světovou válkou zakladatelem britské fašistické strany a na jeho svatbě byl i Adolf Hitler, se k sadomasochistickým praktikám přiznal, striktně však odmítl nacistický nádech akce. O ní jako první informoval britský list News of the World, na kterém poté Mosley vysoudil odškodné v přepočtu 1,8 miliónu korun.

Prezident FIA po skandálu čelil velkému tlaku a mluvilo se i o rezignaci. Mosley však ve funkci vydržel a z čela federace, kde je od roku 1993, odejde až v říjnu před novými prezidentskými volbami.

Reklama