Hlavní obsah

Hamilton: Spa nám nesedí, rychlejší bude Brawn GP a dokonce i Ferrari

PRAHA

I když v posledních dvou závodech stál Lewis Hamilton z McLarenu na stupních vítězů, při víkendové Velké ceně Belgie tak dobré výsledky neočekává. "Nemyslím si, že budeme tak konkurenceschopní jako v posledních několika závodech. Spa je okruh, kde potřebujete hodně přítlaku," uvedl úřadující mistr světa na svých webových stránkách.

Foto: ČTK/AP

McLaren nebude při GP Belgie konkurenceschopný, myslí si Lewis Hamilton.

Článek

"Myslím, že v Belgii budou rychlí Brawn GP, Red Bull a dokonce i Ferrari. Okruh ve Spa je hodně rychlý a Ferrari tam bylo vždy dobré. Takže očekávám, že Kimi bude velmi rychlý. Trať by měla vyhovovat také Red Bullu, protože mají velmi dobrý přítlak," vyjádřil svůj názor před nedělní Velkou cenou Belgie čtyřiadvacetiletý Hamilton.

"I ve Spa to ale bude velmi vyrovnané jako v předešlých závodech. My se musíme postarat o to, abychom byli konkurenceschopní i bez KERS, abychom pak při jeho použití měli výhodu, kterou potřebujeme," vysvětloval úřadující mistr světa. Hamilton se po GP Evropy posunul v průběžném pořadí na šesté místo a výsledky z posledních závodů jej pozitivně naladily.

"Před změnami, které jsme provedli, jsme doufali v umístění mezi nejlepšími deseti. Nyní už pomýšlíme buď na vítězství, nebo druhou příčku a to je rozdíl. Jsme opět silní, ale ještě ne nejrychlejší. Pomocí KERS jsme už skoro tam, i když na Brawn GP nám stále chybí dvě nebo tři desetiny. Doufejme, že se nám podaří vylepšit ještě více aerodynamiku. Velká cena Belgie pro nás bude zkouškou," uzavřel britský pilot.

Reklama

Související témata: