Hlavní obsah

Badoer prosí o ještě jednu šanci, Ferrari čeká na výsledky vyšetření Massy

PRAHA

O ještě jednu šanci prosí Luca Badoer, italský pilot, který u týmu Ferrari nahradil zraněného Felipeho Massu. Osmatřicetiletý Badoer nastoupil ke dvěma posledním GP ve Španělsku a Belgii, pokaždé ale skončil poslední. On však věří, že za necelé dva týdny v italské Monze by to mohlo být jiné. "Jsem si jistý, že tam můžu udělat dobrý výsledek," prohlásil.

Foto: Albert Gea, Reuters

Italský pilot formule 1 stáje Ferrari Luca Badoer

Článek

"Monza, Fiorano a Mugello jsou okruhy, kde jsem toho ve svém životě najezdil nejvíce. Byl bych velmi smutný, kdybych nemohl v Monze (13. září - pozn. red.) jet. Jsem totiž přesvědčený, že bych tady mohl uspět. Vždyť Monza je můj domácí okruh a já bych tu mohl jet se zavřenýma očima," vysvětluje osmatřicetiletý Badoer, proč by mu mělo dát Ferrari ještě jednu šanci.

"Během těch dvou závodů ve Valencii a ve Spa jsem se hodně naučil a získal spoustu zkušeností. Teď mám pocit jako bych celý život závodil ve formuli 1. Jsem připravený, cítím se dobře a mám dobrý cit pro auto," vypráví dál italský jezdec na  stránkách planetf1.com.

Ferrari rozhodne do tří dnů

Badoerovy špatné výsledky vyvolaly řadu spekulací, kdo místo něj nastoupí v Monze. Šéf týmu Stefano Domenicali zatím nechce nic vyvrátit ani potvrdit. "Jaké učiníme kroky pro další závody, se rozhodneme během tří dnů. Musíme zvážit, co pro nás bude nejlepší," přiznal Domenicali na webových stránkách Autosportu.

Domenicali také přiznal, že bude při rozhodování záležet také na zdravotním stavu zraněného Felipeho Massy. "Felipe je nyní v Miami na lékařském vyšetření. Vše zvážíme až po jeho kontrolních výsledcích," dodal šéf stáje.

V kuolárech se objevily informace, že by Ferrari mohlo oslovit jezdce Force India Giancarla Fisichellu. Ani to Domenicali nepotvrdil a o zájmu neví ani Fisichellův manažer Enrico Zanarini. "S nikým nejsme v kontaktu. Giancarlo je součástí fantastického týmu. Naše auto bude rychlé i v Monze," řekl Zanarini po GP Belgie, kde Fisichella skončil druhý.

Indická stáj Force India však očekává, že Ferrari zavolá. "Zatím nás nikdo neoslovil, ale počítáme s tím, že se někdo z Ferrari během čtyřiadvaceti hodin ozve a požádá o Fisichellovo uvolnění," uvedl pro BBC Ian Phillips, obchodní ředitel Force India.

Reklama

Související témata: