Hlavní obsah

Mistr světa formule 1? Lauda věří Buttonovi, Schumacher fandí Vettelovi

PRAHA

Již tuto neděli při Velké ceně Brazílie může být rozhodnuto o titulu mistra světa ve formuli 1. Lídru šampionátu, Jensonu Buttonovi, stačí získat pouhých šest bodů. Svět formule 1 by však chtěl napětí až do posledního závodu v Abú Zabí. A sedminásobný mistr světa Michael Schumacher by si přál, aby titul nakonec získal jeho krajan Sebastian Vettel.

Článek

Do konce letošního seriálu mistrovství světa formule 1 zbývají pouhé dva závody - v Brazílli (18. října) a Abú Zabí (1. listopadu). A i když má vedoucí muž průběžného pořadí Jenson Button náskok před druhým Rubensem Barrichellem čtrnáct bodů, nic ještě není rozhodnuto.

Do hry o titul se ještě chce vložit Sebastian Vettel, který na třetí příčce ztrácí šestnáct bodů. A rád by napodobil Kimiho Räikkönena, který před dvěma lety dohnal velkou ztrátu (17 bodů - pozn. red.) a nakonec se radoval z titulu...  Dvaadvacetiletému Vettelovi drží palce i jeho krajan Michael Schumacher.

"Tato sezóna se nakonec ukázala být velmi zajímavou. Já i další fanoušci formule 1 se už moc těšíme na to, co se bude dít v posledních dvou závodech," prohlásil Michael Schumacher na svých webových stránkách.

"Šampionát je stále otevřený. A Sebastian Vettel má šanci na titul. To je samo o sobě velký úspěch. Jsem si jistý, že udělá vše pro to, aby v obou závodech předvedl co nejlepší výkon. Matematicky je ještě možné, aby vyhrál a já mu budu držet palce," řekl sedminásobný mistr světa.

Lauda: Button musí jet inteligentně

"Já jsem si vždy říkal, že není konec, dokud není zcela rozhodnuto. A proto musíte bojovat až do samého závěru. A Sebastian má pravděpodobně stejný názor," dodal čtyřicetiletý Němec.

Naopak podle trojnásobného šampióna Nikiho Laudy je o letošním mistru světa rozhodnuto. "Nemá na práci nic jiného, než ten náskok dovézt až do cíle. Když bude jezdit inteligentně, podaří se mu to," řekl šedesátiletý Lauda.

Reklama

Související témata: