Hlavní obsah

McLaren jedná s německým pilotem Heidfeldem

STUTTGART

Druhým jezdcem v kokpitu formule 1 stáje McLaren Mercedes by se mohl stát Němec Nick Heidfeld. Vedení britského týmu s bývalým jezdcem BMW jedná. Podle sportovního ředitele McLarenu Norberta Hauga však není o druhém pilotovi k Lewisi Hamiltonovi stále rozhodnuto.

Článek

McLarenu nevyšla poslední sezóna podle představ a v příští sezóně chce opět zaútočit na titul. Kolegou loňského šampióna Hamiltona již ale nebude Fin Heikki Kovalainen, který se v sezóně ani jednou nedostal na stupně vítězů a v týmu končí.

Na uvolněný post je hned několik kandidátů. Mezi nimi například bývalý pilot McLarenu Kimi Räikkönen, kterého u Ferrari nahradil Fernando Alonso. Spekuluje se i o možném příchodu čerstvého šampiona Jensona Buttona z Brawnu.

Nově se na seznam kandidátů dostal i dvaatřicetiletý Heidfeld, který je bez angažmá poté, neboť tým BMW Sauber v seriálu formule 1 končí.

Heidfeld patří k nejspolehlivějším jezdům v seriálu. Při zářijovém závodu v Singapuru po kolizi s krajanem Adrianem Sutilem skončila jeho série 41 závodů, ve kterých dojel úspěšně do cíle. Na vítězství dosud čeká, dvanáctkrát se však dostal na stupně vítězů. Nejvíce se mu dařilo v roce 2007, kdy skončil s BMW na celkovém pátém místě. Předloni byl šestý a letos i kvůli problémům stáje třináctý.

Reklama

Související témata: