Hlavní obsah

Přestupy ve formuli 1 se zadrhly, nejistotou trpí celý tucet pilotů

PRAHA

Ticho po pěšině je zatím na jezdeckém trhu ve formuli 1 a s nejistou vidinou budoucnosti v královské disciplíně zůstává ještě neuvěřitelný tucet závodníků. Včetně letošního mistra světa Jensona Buttona, který čeká na rozhodnutí automobilky Mercedes a potvrzení jejích dalších plánů ve formuli 1.

Foto: Mark Baker, ČTK/AP

Kudy se budou ubírat další kroky Jensona Buttona ve formuli 1?

Článek

Očekávaný kolotoč přestupů v paddocku formule 1 se po potvrzeném přestupu Fernanda Alonsa do týmu Ferrari nespustil. Váhání velkých hráčů nad dalším působením v seriálu, tahanice o nové smlouvy, ale také zatím utajované kroky Mercedesu jezdecký trh zmrazily. A v nejistotě tak stále žije celý tucet pilotů.

Jenson Button

Letošní mistr světa neúspěšně usiloval o zvýšení platu ve stáji Brawn GP. Kapitálový vstup Mercedesu do týmu by jeho naděje mohl zvýšit, britský pilot ale současně koketuje s McLarenem. Usilovala o něj i Toyota, která ale minulý týden z formule 1 vycouvala.

Kimi Räikkönen

Mistr světa z roku 2007 přistoupil na tučné odstupné a o rok dříve ukončil své působení ve Ferrari, kde vyklidil pozici pro Alonsa. Zdálo se, že je na spadnutí jeho příchod do McLarenu, ale podobně jako v případě Buttona se čeká na vyjádření Mercedesu.

Nico Rosberg

Podobný případ jako dva předešlé. Má jasno, že nebude pokračovat ve Williamsu, který se domluvil s Rubensem Barrichellem a Nikem Hulkenbergem. Každopádně ale nemá příliš důvodů k obavám. Jeho další štací bude buď Brawn GP nebo McLaren.

Jarno Trulli

Ztratil místo po odchodu Toyoty. Prý je v hledáčku nového týmu Lotus, je ale otázka, zda si bude moci malajský tým zkušeného matadora dovolit.

Heikki Kovalainen

Jeho odchod z McLarenu by měl být hotovou věcí, zatím ale nebylo nic potvrzeno. Byl kandidátem Toyoty, nakonec se podle všeho utká o místo s Timem Glockem v Renaultu.

Timo Glock

Usiluje o vstup do Renaultu. Prý je ale také v hledáčku nováčka, týmu Manor GP.

Nick Heidfeld

Po odchodu týmu BMW se o něj zajímá víc hráčů. Jeho zkušenosti lákají nové stáje.

Adrian Sutil

Zdálo se, že zůstane ve Force India. Objevil se ale v hledáčku silnějších týmů a bude čekat na výsledek jednání.

Kamui Kobajaši

Skvěle zaskočil ve finále letošní sezóny za zraněného Glocka a vše nasvědčovalo tomu, že se usadí v kokpitu Toyoty. Nyní čeká, zda oslovil i další zájemce.

Giancarlo Fisichella

Jeho příchod do Ferrari jako záskok za zraněného Felipeho Massu vyvolal velké očekávání, špatné výkony však přinesly o to větší zklamání. V Maranellu může počítat s pozicí rezervního jezdce, podle smlouvy ale může závodit i za jiný tým. Zájem by mohla mít stáj Force India.

Nelson Piquet

Usiluje o návrat do formule 1 po singapurské aféře stáje Renault. Na mnoha místech paddocku je na černé listině, ale třeba nováček Campos by o jeho služby stál.

Pedro de la Rosa

O velezkušeného pilota se zajímají nováčci Campos a USF1. Je otázka, zda jej ale pustí McLaren, jemuž jako testovací jezdec odvádí neocenitelné služby.

Reklama

Související témata: