Hlavní obsah

Mistr světa Button prý brzy podepíše tříletou smlouvu v McLarenu

PRAHA

Úřadující mistr světa formule 1 Jenson Button odchází podle úterního vydání listu Guardian z týmu Brawn do McLarenu, kde vytvoří britskou dvojici s loňským šampiónem Lewisem Hamiltonem. Devětadvacetiletý pilot má ve svém novém působišti údajně připravenu tříletou smlouvu, díky níž si má ročně vydělat šest miliónů liber (172,5 miliónu korun).

Foto: Rickey Rogers , Reuters

Vítězné gesto jezdce formule 1 Jensona Buttona ze stáje Brawn GP po Velké ceně Brazílie

Článek

Informaci v Guardianu přinesl dlouholetý specialista na formuli, jenž má úzké vazby na McLaren. Tým se sídlem v britském Wokingu, kde se Button minulý pátek objevil na "přátelské návštěvě", angažování letošního šampióna nepotvrdil. Podle deníku by smlouva měla být podepsána do několika dnů.

Button tak bude v McLarenu pobírat téměř dvakrát víc než v Brawnu, s nímž se letos stal překvapivě mistrem světa. Při vyjednávání o novém kontraktu pak Button údajně narazil na své vysoké finanční požadavky.

Tým Brawn GP po jedné veleúspěšné sezóně v této podobě v F1 končí a po pondělním převzetí německou automobilkou se přejmenuje na Mercedes Grand Prix. Jedním z pilotů týmu Mercedes by se měl stát Němec Nico Rosberg z Williamsu, jenž si vymění místo s bývalým Buttonovým kolegou, Brazilcem Rubensem Barrichellem.

Button působí ve formuli jedna od roku 2000, postupně prošel stájemi Williams, Benetton/Renault a BAR/Honda/Brawn. Svou první Velkou cenu v kariéře vyhrál v roce 2006 na Hungaroringu, dalších šest triumfů přidal v prvních sedmi závodech letošního šampionátu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.