Hlavní obsah

Po rozchodu s Brawnem zůstaly smíšené pocity, přiznal Button

PRAHA

Cítil, že musí udělat jeden z klíčových kroků ve své kariéře. Jenson Button vyhrál pro tým Brawn GP mistrovský titul, záhy po skončení sezóny ale změnil dres a podepsal kontrakt s McLarenem. Jenže po sedmi sezónách se neodchází lehce a britský pilot s třítýdenním odstupem přiznal, že se vyrovnává se smíšenými pocity.

Foto: Kerim Okten, Reuters

Jenson Button odešel z týmu Brawn GP bezprostředně po zisku titulu mistra světa.

Článek

Button během anabáze v týmu jezdil v barvách BAR, Hondy a nakonec Brawnu, který po převzetí od japonské automobilky vystavěl Ross Brawn spojený s úspěchy Michaela Schumachera ve stáji Ferrari. Sedm let v jedné stáji je ale dlouhá doba a devětadvacetiletý Brit i přes triumf cítil, že potřebuje změnu. Novou výzvu. Rozchod s Brawnem ale nakonec nese hůř, než očekával.

„Dlouho jsme se snažili dosáhnout v mistrovství světa na vrchol, ať už s Hondou nebo Brawnem. A nakonec se to podařilo. Jenže tam bylo něco, co mě nutilo jít dál. Po přestupu k McLarenu prožívám obrovské vzrušení, současně ale cítím smutek. Sedm let je sedm let,“ přiznal Button v rozhovoru pro britský magazín Autosport.

Vítěz sedmi Velkých cen současně připustil, že si až s odstupem bezmála dvou měsíců začíná uvědomovat, kam to své kariéře dotáhl. „Bezprostředně po závodu v Brazílii, kde jsem si titul zajistil, bylo všechno tak nabité emocemi a navíc jsem byl úplně vyšťavený. Musel jsem upustit páru, protože závěr šampionátu byl ohromně stresující. Několik týdnů procitáte do mlhy až jednou přijde den, kdy se probudíte a v hlavě vám vyskočí: Já jsem mistr světa!“ vyznal se ze svých pocitů letošní vítěz mistrovství světa vozů formule 1.

Reklama

Související témata: