Hlavní obsah

Stáj Red Bull vynechá první únorové testy ve Valencii

PRAHA

Do prvního oficiálního testu před startem nového ročníku mistrovství světa vozů formule 1, který se odehraje zkraje února na okruhu ve španělské Valencii, nezasáhne stáj Red Bull. Druhý nejúspěšnější tým minulé sezóny ještě nebude mít připravený vůz a do přípravy na novou sezónu zasáhne až později v Jerezu.

Foto: Yves Herman, Reuters

Vicemistr světa Sebastian Vettel s vozem Red Bull na okruhu v Silverstonu.

Článek

Nový vůz RB6 poháněný motorem Renault se tak dotkne dráhy pouhých dvanáct dní před úvodním závodem sezóny, který se jede 14. března v Bahrajnu. Tým ale vynecháním Valencie získá navíc devět dní, které chce věnovat pečlivé práci ve větrném tunelu. Úvodní test Red Bull vynechal již v minulé sezóně, která byla zatím jeho nejúspěšnější.

„Chceme využít čas v tunelu na maximum. Kvůli novým předpisům je vůz pro nadcházející sezónu víc než jen vylepšený model z roku 2009,“ uvedl šéf stáje Christian Horner, který věří že konstruktérské eso Adrian Newey vytvoří se svým týmem monopost s šancemi na titul.

V příštím ročníku světového šampionátu nebude během zastávek v boxech povoleno tankování paliva a designéři museli do vozů implementovat větší nádrž. „Proto jsme se rozhodli dát konstruktérům co nejvíc času,“ doplnil Horner, podle nějž padla varianta, že by Red Bull vyzkoušel část vylepšení s loňským vozem.

Reklama

Související témata: