Hlavní obsah

Ecclestone opět perlí: navrhuje oživit závody F1 zkratkami na okruzích

MADONNA DI CAMPIGLIO

Furiantské nápady hlavního promotéra formule 1 Bernieho Ecclestona nemají meze. Nejčerstvější ideou 79letého činovníka je zavedení zkratek na okruzích, které by pilotům usnadnily předjíždění. Pozoruhodný návrh se však nesetkal u účastníků světového šampionátu s pochopením...

Foto: Alessandro Bianchi, Reuters

Bernie Ecclestone (vlevo) hovoří s pilotem Ferrari Fernandem Alonsem.

Článek

"Představte si nábližku, jíž by mohl využít každý jezdec pětkrát za závod. To by přece znemožnilo držet rychlejšího jezdce za zády, bylo by to dobré pro televizi," řekl Ecclestone novinářům při tradiční předsezónní akci stáje Ferrari v Madonně di Campiglio. „Snažil jsem se týmy přesvědčit, aby o tom přemýšlely, protože dosavadní snahy o zjednodušení předjíždění nefungují. Bohužel na to nepřistoupily,“ dodal.

Zatímco novináře při středeční akci spojené s lyžováním Ecclestone pobavil, reakce pilotů byla odtažitá. "Občas se střílí, jen aby byla zábava. Bernie má své nápady, jiní taky svoje. Já jsem jen pilot, ať si rozhodují, o čem chtějí," citovala ve čtvrtek agentura SID dvojnásobného mistra světa Fernanda Alonsa. „Bernie má občas dobré nápady, ale tohle není ve formuli 1 možné. Pravdou ale je, že musíme najít způsob, jak učinit závody atraktivnější,“ poznamenal pro agenturu Reuters Jarno Trulli ze stáje Lotus.

Ecclestone v italském lyžařské středisku také znovu vyjádřil přesvědčení, že na startu sezóny nebude kompletní sestava a minimálně dva ze čtyř nováčků začátek šampionátu nestihnou. „Když se s těmi lidmi bavíte, tak vám neustále opakují, že je vše v nejlepším pořádku. Já si ale myslím, že není,“ prohlásil s tím, že by bylo rozumnější, aby malé stáje jezdily s jedním vozem pronajatým od stabilních týmů. „Upřímně si myslím, že by to bylo lepší,“ dodal Ecclestone.

Reklama

Související témata: