Hlavní obsah

Veterán Barrichello kempuje u továrny Williamsu a sní o titulu mistra světa

PRAHA

Svého snu, stát se mistrem světa ve formuli 1, se sedmatřicetiletý Rubens Barrichello rozhodně nevzdává. Na konci roku se upsal Williamsu, a i když tento tým nepatří ke špičce, brazilský pilot stále věří v zisk titulu. "Sen stát se mistrem světa je blíž než kdykoliv předtím," prohlásil Barrichello.

Foto: Bruno Domingos, Reuters

Rubens Barrichello

Článek

Na svou osmnáctou sezónu ve formuli 1 se chystá sedmatřicetiletý Rubens Barrichello. Brazilský závodník nyní tráví čas v Grove, v sídle svého nového zaměstnavatele - Willlamsu. "Atmosféra je tu skvělá. V současnosti se svým karavanem kempuji u továrny Williamsu," řekl Barrichello na internetových stránkách Autosportu.

"Je nejen dobré získat technické informace, ale i povzbudit lidi kolem sebe a říci jim, že za nimi stojím. Společně vítězíme a prohráváme," prohlásil jezdec. "Pouhými telefonáty nic nezískáte. Je důležité být na místě, u veškerého dění. Jsem zde už tři dny a učím se jména všech lidí. Je to opravdu zajímavá činnost a já si ji užívám."

Rubens Barrichello je jedním z nejzkušenějších pilotů formule 1. Svou první Velkou cenu absolvoval už v roce 1993. Na titul mistra světa však stále čeká... "Je zajímavé, jak věci v životě chodí. Po pěti letech ve formuli 1 jsem mohl říci, že je náročná. A že nevím, jestli ji i nadále chci dělat. A já jsem i po tak dlouhé době stále hladový po úspěchu," přiznal rodák ze Sao Paula.

"Zůstávám nohama na zemi a tvrdě pracuji na tom, aby se mi dařilo. Sen stát se mistrem světa je blíž než kdykoliv předtím," uzavřel vítěz jedenácti závodů ve formuli 1.

Reklama