Hlavní obsah

Hvězda formule 1 Schumacher tvrdí: Cítím se jako dítě před Vánoci

PRAHA

Už tuto neděli odstartuje v Bahrajnu 61. ročník mistrovství světa automobilů formule 1. FIA oficiálně oznámila dvanáct týmů a rozdala čísla čtyřiadvaceti jezdcům. Jako poslední byl zapsán Ind Karun Čandhok, který usedne do druhého vozu nové stáje HRT. I když se začátek velké show počítá na dny, vůbec není jisté, zda všichni přihlášení odstartují už do úvodní GP.

Foto: Ralph Orlowski , Reuters

Michael Schumacher

Článek

„To dlouhé očekávání návratu je u konce. Cítím se jako dítě před Vánoci. Konečně přichází chvíle startu. Více než tři roky jsem nezávodil, ale cítím se fyzicky i psychicky lépe než před svým odchodem. Baterky mám perfektně dobité,“ řekl sedminásobný mistr světa Michael Schumacher německým médiím.

„Jdu vstříc této obrovské výzvě s cílem naplnit očekávání. Mercedes bude opět bojovat o titul mistra světa,“ dodal pateticky. Na startovní rošt F1 se postaví po 1239 dnech. Pro úspěšný návrat udělal maximum. Jen při testech letos najezdil 3219 kilometrů. „V Bahrajnu budeme zkoušet některé nové díly. Uvidíme, co závod přinese. Uděláme ale vše pro úspěch už nyní. Věřím, že na konci sezóny oslavíme naplnění hlavního cíle,“ přál si.

Ještě deset dní před startem šampionátu mnohé nasvědčovalo tomu, že se znovu sejde na startu s mladším bratrem Ralfem, kterého angažovala srbská stáj Stefan. Ta prý byla dohodnuta i s Jacquesem Villeneuvem. Jenže FIA byl z „ničeho“ vyrostlý tým, hýřící velkými financemi, podezřelý. Start této stáje zatrhla. „Nikdo o nich nic neví. Jsou tajemní jako hrad v Karpatech,“ zažertoval či projevil zeměpisnou neznalost šéf F1 Bernie Ecclestone.

Srbský tým měl nahradit US F1, protože Američané v únoru oznámili, že letos do MS nenastoupí. Podle informací německých médií jedná stáj Red Bull o případném návratu dalšího světového šampióna Kimiho Räikkönena, jemuž se v rallye nedaří.

"Mluvit budou výsledky" 

A začaly také výpady soupeřů. „Michael Schumacher blafuje. Bude rychlý, ale ne tak dobrý. Možná si neuvědomuje, jak dlouhá doba jsou ve formuli 1 tři roky. Svět se změnil, točí se jinak,“ prohlásil na adresu velkého rivala úřadující mistr světa Jenson Button. „Řeči jsou zbytečné, mluvit budou výsledky,“ vzkázal mu Schumacher.

„Jenson nechtěl Michaela urazit. Všichni si ho vážíme. Jen mu chtěl naznačit, že to bude mít hodně těžké,“ žehlil hrozící roztržku Buttonův parťák a jeho předchůdce na pomyslném trůnu F1 Lewis Hamilton.

Ten vstupuje do sezóny bez svého otce Anthonyho v roli manažera. „Žádná hádka. Otec pro mne udělal opravdu moc, dovedl mě od motokáry až k titulu mistra světa formule 1. Má svoje obchodní záměry a těm se potřebuje věnovat víc než dosud,“ odmítl Hamilton spekulace bulváru.

Dodal mu však nové téma. Vrátil se po pár měsících ke svojí expřítelkyni Nicole Scherzingerové, zpívajícímu sexy idolu skupiny Pussycat. Začátkem března po posledních testech za ní odletěl do Los Angeles a společně započali druhý díl svého milostného románu.

Reklama

Související témata: