Hlavní obsah

Alonso po vítězství v Bahrajnu: Ferrari je nejlepší tým na světě

PRAHA

Lepší start do sezóny si Fernando Alonso nemohl přát. Dvojnásobný mistr světa loni na podzim přestoupil z Renaultu do Ferrari a udělal dobře. V neděli totiž s novým týmem ovládl úvodní závod nového ročníku - Velkou cenu Bahrajnu. A po dlouhých sedmnácti měsících se opět mohl radovat z vítězství ve formuli 1.

Foto: Ahmed Jadallah, Reuters

Vítěz Velké ceny Bahrajnu Fernando Alonso

Článek

"Vyskočit na nejvyšší stupínek byl výjimečný pocit," rozplýval se Alonso. "Byl to speciální den. Stát na stupních vítězů je vždy zvláštní, ale s Ferrari je to ještě lepší. Tenhle tým má velkou historii, a proto jsou zde i větší očekávání. Náš vztah ale začal nejlépe, jak mohl," radoval se dál mistr světa z let 2005 a 2006.

"Přes zimu jsme velmi tvrdě pracovali a nyní začínají být vidět první výsledky. Tuhle výhru bych chtěl věnovat všem lidem v Itálii, prezidentovi stáje di Montezemolovi a mechanikům, kteří nám dali fantastické auto. Tenhle tým je nejlepší na světě," prohlásil osmadvacetiletý pilot, který na vítězství v závodě formule 1 čekal od října 2008.

Massa musel šetřit benzím

Velkou radost z druhého místa ve Velké ceně Bahrajnu měl i Alonsův stájový kolega Felipe Massa, který se do formule 1 vrátil po vážném zranění lebky. "Tohle je můj nejlepší výsledek na úvod sezóny od té doby, co ve formuli 1 jezdím," pochvaloval si osmadvacetiletý Brazilec. Byl to velmi dobrý závod a vzhledem k problémům, které jsem ve Velké ceně měl, jsem s druhým místem velmi spokojený."

"Když jsem totiž začal nahánět Fernanada, objevily se problémy s teplotou v autě a měl jsem moc vysokou spotřebu. A tak jsem posledních pětadvacet, třicet kol musel palivo šetřit, nic jiného jsem dělat nemohl," vysvětloval Massa, který už se těší na Velkou cenu Austrálie. Ta se pojede v neděli 28. března.

Reklama