Hlavní obsah

Zoufalý Vettel. Nejraději by se vším sekl a jel domů

PRAHA/MELBOURNE

Tak tomu se říká smůla! Německý závodník Sebastian Vettel měl v obou úvodních závodech mistrovství světa vozů formule 1 nakročeno k vítězství, vinou technického selhání má ale po podnicích v Bahrajnu a Austrálii na kontě místo padesáti bodů pouhých dvanáct a dusí v sobě těžké zklamání.

Foto: Andrew Brownbill, ČTK/AP

Po kvalifikaci na Velkou cenu Austrálie se Sebastian Vettel ještě usmíval.

Článek

Vettelovy paty jsou smůlou celé olepené. Před dvěma týdny zradila jeho Red Bull špatná svíčka, v neděli zase chybně nasazené levé přední kolo, které poničilo brzdový kotouč a dvaadvacetiletý pilot po pětadvaceti kolech skončil s neovladatelným vozem mimo trať.

„Byl tam problém s levou přední brzdou. Jestli tomu dobře rozumím, tak ne zcela dotažené kolo poškodilo brzdový kotouč. Problémy začaly dvě kola před tím, než jsem skončil. Chtěl jsem zajet do boxů, ale pak se to zlepšilo a bylo rozhodnuto, abych zůstal na trati. Dlouho jsem tam ale nevydržel...,“ smutnil Vettel po závodu.

Frustrace německého pilota pasovaného před sezónou za jednoho z hlavních favoritů na titul byla patrná, i když po odstoupení ze závodu kráčel paddockem s helmou na hlavě a nebylo mu vidět do tváře. „Je to k vzteku. Hlavou mi víří samé nepublikovatelné výrazy. Upřímně bych tady nejraději se vším praštil a jel domů,“ špačkoval loňský vicemistr v zázemí stáje Red Bull.

Schovat se ale není kam. Seriál běží naplno a už tuto neděli čeká závodníky závod v Malajsii. „Život jde dál. Určitou satisfakcí je alespoň to, že než začaly problémy, běželo všechno jako po drátkách a k naprosté spokojenosti,“ dodal zklamaný Vettel.

Reklama