Hlavní obsah

Hamilton: Button je chytřejší, musím se od něj učit

PRAHA

Lewis Hamilton nemůže vynachválit svého týmového kolegu z McLarenu Jensona Buttona. Mistr světa formule 1 z roku 2008 přiznal, že jeho styl jízdy je sice pro diváky atraktivní, avšak způsob, který zvolil Button, je efektivnější. A tak prý při závodech začne používat hlavu stejně jako jeho parťák.

Foto: Mark Baker, ČTK/AP

Jenson Button (vlevo) a Lewis Hamilton

Článek

"Mám pocit, že jsem podal tři skvělé jezdecké výkony. Ani jednou jsem ale nezvítězil, zatímco Jenson už letos vyhrál dvakrát. On byl ten, který udělal všechna správná rozhodnutí a zvolil snadnější cestu. A já šel tou těžší," řekl na webových stránkách Autosportu Lewis Hamilton.

"Jenson zatím odvedl lepší práci než já. Je velmi chytrý a tak nemusí být na trati tolik agresivní jako já. Věřím, že až se vydám stejnou cestou jako on, situace se obrátí. Určitě k tomu dojde. Jsem si jistý, že vítězství přijdou," přeje si pětadvacetiletý Brit.

Mistr světa z roku 2008 dál přiznal, že je nadšený z toho, že právě úřadující světový šampión je v McLarenu jeho týmovým kolegou. "Za Jensona jsem opravdu moc rád. Je to skvělý řidič, můžeme se od sebe učit navzájem," uvedl Hamilton. 

"Atmosféra v McLarenu je fantastická. Tým se o nás dobře stará, abychom oba mohli vyhrát. Dobré mezi námi je, že se chceme vzájemně porazit. Myslím, že oba máme šanci na titul. Letošní vůz sedí skvěle. Více než jakákoliv formule 1, kterou jsem předtím řídil," uzavřel Hamilton.

Lewis Hamilton má po čtyřech Velkých cenách na svém kontě devětačtyřicet bodů a v průběžném pořadí mu patří čtvrtá příčka. Na svého týmového parťáka Jensona Buttona, který je v čele pořadí, ztrácí jedenáct bodů.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.