Hlavní obsah

Schumacher: Neměl jsem vždy stejné auto jako Rosberg, problémy mám častěji

PRAHA/SUZUKA

Michael Schumacher předvedl v Suzuce jeden ze svých nejlepších letošních výkonů. Dařilo se mu díky dobře fungujícímu vozu, který ovšem podle svých slov letos často neměl.

Foto: Balint Meggyesi, Reuters

Michael Schumacher s monopostem Mercedes.

Článek

"Letos jsme nezřídka měli problémy, hlavně s mým vozem, které nebyly vždy patrné zvenčí," řekl německý pilot pro RTL. "Vy jste jen viděli, že jsem pomalejší. Schází nám konzistence, oba vozy nefungují vždy stejně. Zvláštní je, že se vše děje s mým vozem..."

Schumacher si postěžoval, že mu v japonské kvalifikaci nefungoval korektně průduch na zadním křídle, který snižuje odpor vzduchu a umožňuje dosahování vyšších maximálních rychlostí na rovinkách. Aktivoval se v zatáčkách, což narušovalo vyvážení vozu.

V závodě pak svedl napínavý souboj s týmovým kolegou, jehož konec přišel, až když Rosberg odstoupil. Zdržovat se s ním ale nechtěl, a proto se týmu ptal, jestli by nemělo větší smysl, kdyby ho Rosberg nechal předjet. "Mohl jsem jet o více než sekundu na kolo rychleji. Zajímalo by mě, jak by to jinak dopadlo. Dnes byl vůz takový, jaký ho chci. Doufám, že to tak bude i v příštích závodech," dodal.

Reklama