Hlavní obsah

Renault prohrál soud s rodinou Piquetových, zaplatí jim odškodné

LONDÝN

Tým formule 1 Renault u soudu uznal, že se v rámci fingované havárie v rámci Grand Prix Singapuru 2008 nekorektně vyjádřil na adresu otce a syna Piquetových a souhlasil s výplatou odškodného a soudních nákladů.

Foto: Michel Euler, ČTK/AP

Nelson Piquet mladší

Článek

Když se Nelson Piquet mladší loni rozhodl se svým otcem promluvit o úmyslné nehodě z prvního nočního závodu v Singapuru, tým Renault se ohradil a řekl, že si Brazilci vymýšlejí a obvinil je z vydírání. To si rodina Piquetových nenechala líbit a zažalovala Renault u soudu pro pomluvu.

"V úterý se tým Renault F1 u soudu omluvil za pomluvu mých dvou klientů, závodníků otce a syna Nelsona a Nelsinha Piquetových," prohlásil advokát Dominic Crossley. "Tím začíná, nikoliv končí, dlouhá cesta, kterou oba nastoupili, aby napravili mnoho nepravostí, které se staly během loňského skandálu ´crashgate´."

Tým Renault, jenž loni změnil vlastníky, uznal, že tvrzení Nelsona Piqueta o naplánované nehodě v Singapuru nebyla nepravdivá. "Chceme se panu Piquetovi mladšímu a jeho otci upřímně omluvit za nepříjemnosti, které jsme jim způsobili," uvedla stáj ve svém prohlášení. "Na důkaz své upřímnosti a lítosti jsme souhlasili, že jim vyplatíme významné odškodnění za pomluvu a uhradíme jejich náklady."

Vedení týmu Renault v čele s Flaviem Briatorem a Patem Symondsem nařídilo podle verdiktu Světové rady Nelsonu Piquetovi, aby v Grand Prix Singapuru 2008 boural na předem domluveném místě. Tím vyvolal výjezd safety caru a pomohl týmovému kolegovi Fernandu Alonsovi k vítězství.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.