Hlavní obsah

Robert Kubica si vyzkouší Rallye Monte Carlo

MONTE CARLO

Polský jezdec a velký fanoušek rallye do závodního speciálu usedne 19. ledna příštího roku. Pokusí se vylepšit výsledek z loňského roku.

Foto: Giampiero Sposito , Reuters

Robert Kubica si chce vyzkoušet Rallye Monte Carlo.

Článek

Je přitom nasnadě, že výsledek ze začátku letošního roku Kubica vylepší každopádně. Jeho vůz Renault Clio R3 tehdy vypověděl službu ještě před samotným startem.

Podnik v Monte Carlu patří k nejznámějším rallyovým závodům. Patří k nejnevyzpytatelnějším soutěžím. Jezdcům situaci vůbec neusnadňuje počasí a kombinace deště, sněhu a bláta. Jezdí se jak za denního světla, tak i v noci.

Zatím není jisté, který vůz tentokrát bude Polák řídit. Obvykle se v jeho případě jednalo o Renaulty. Vzhledem ke vstupu automobilky Proton do dnes již bývalého týmu F1 a Kubicova zaměstnance, je možné, že rodák z Krakowa usedne za volant modelu Satrie.

Jelikož Rallye Monte Carlo není součástí mistrovství světa světového šampionátu rally, bude Kubica soupeřit se závodníky z IRC (Intercontinental Rally Challenge), tedy série, v níž si dobré renomé dokázaly vybudovat vozy české Škodovky.

Reklama

Související témata: