Hlavní obsah

Kubica zůstane do středy na jednotce intenzivní péče

ŘÍM

Zraněný polský pilot formule 1 Robert Kubica zůstane minimálně do středy na jednotce intenzivní péče. Uvedli to představitelé nemocnice v Pietra Ligure, kde jezdec týmu Lotus Renault od své vážné nehody z 6. února leží.

Foto: Leonhard Foeger, Reuters

Polský závodník Robert Kubica

Článek

"Stav Roberta Kubici je dobrý. Zůstane další dva dny na jednotce intenzivní péče, aby mohl před další operací projít důkladnou prohlídkou," uvedla nemocnice v tiskovém prohlášení.

Šestadvacetiletý Kubica se v pátek podrobil úspěšné devítihodinové operaci, při níž mu lékaři stabilizovali zlomené kosti v pravém rameni a pravé noze. Na středu lékaři plánují další zákrok, během nějž mu chtějí spravit zlomený pravý loket.

Kubica se chce navzdory opatrným prognózám, které hovoří až o roční rehabilitaci, ještě letos vrátit do formule jedna. Při nehodě v rallye přitom málem přišel o ruku, kterou mu doktoři zachránili během první sedmihodinové operace.

V kokpitu vozu Lotus Renault by Poláka minimálně v úvodu sezony mohl nahradit Němec Nick Heidfeld, jeho bývalý kolega z týmu Sauber-BMW.

Reklama