Hlavní obsah

Vezměte za mě Liuzziho, radí Renaultu Kubica

PRAHA

Proti očekávání je stále za jménem náhradníka zraněného pilota Renaultu Roberta Kubici otazník. Ačkoliv se při víkendovém testu ve španělském Jerezu blýskl nejrychlejším časem Němec Nick Heidfeld, vedení týmu třiatřicetiletého zkušeného závodníka na pozici závodního jezdce nepotvrdilo. Sám Kubica z nemocničního lůžka prozradil, že by volil Itala Vitantonia Liuzziho.

Foto: Heino Kalis, Reuters

Kdo obsadí místo zraněného Roberta Kubici?

Článek

Renault měl oznámit Kubicova (dočasného) nástupce v pondělí, místo očekávaného potvrzení Heidfelda se ale obestavil hradbou mlčení. A takřka okamžitě tak vyvstaly spekulace, že se vedení rozhodlo vyzkoušet tento týden při testu v Barceloně další dva muže z užšího seznamu kandidátů: Liuzziho a Pedra de la Rosu.

Výběr svého náhradníka prý přímo z nemocnice ovlivňuje i sám Kubica. Podle webu ceash.net navštívil polského jezdce v italském městě Pietra Ligure člen nejvyššího vedení stáje s dotazem, koho by sám Kubica volil. A šestadvacetiletý závodník překvapivě ukázal na Liuzziho s tím, že je lepším jezdcem než Heidfeld.

Heidfeld po zdařilém vystoupení v Jerezu nicméně neztrácí sebedůvěru. „Mám pocit, že jsem testem prošel. Lépe už to dopadnout nemohlo,“ řekl německému magazínu Auto Motor und Sport s tím, že se tento týden chystá obnovit superlicenci nutnou pro start ve formuli 1. „Ještě minulý týden to ale nebylo v mém seznamu úkolů nijak vysoko,“ pousmál se účastník 172 Velkých cen.

Reklama

Související témata: