Hlavní obsah

McLaren významně upravil vůz a doufá v sekundové zrychlení

PRAHA

Volný čas získaný díky zrušení GP Bahrajnu McLaren využil k přepracování vozu, aby dosáhl výrazně lepší výkonnosti než v testech.

Foto: Albert Gea, Reuters

Lewis Hamilton s vozem McLaren při testech v Barceloně.

Článek

"Nebyl jsem spokojený se spolehlivostí a výkonností vozu," řekl šéf McLarenu Martin Whitmarsh. "Na autě jsme udělali několik dramatických změn. Znamená to určité riziko, ale doufáme, že se vyplatí a že vůz bude konkurenceschopnější. Ty změny mají za cíl více než sekundové zrychlení auta ve srovnání s testy."

Podle Whitmarshe přepracovali inženýři ve Wokingu mnoho dílů, ale nejmarkantnějších změn se MP4-26 dočkal v oblasti podlahy a výfuků. "Řekl bych, že jde o jednodušší řešení, než jsme měli předtím. Systém výfuků se stal na hodně vozech celkem extrémním. Zvlášť my jsme podle mě měli velmi extrémní řešení. Ale myslím, že jeho přínosy nebyly adekvátní jeho složitosti," vysvětlil.

McLaren stále věří, že je MP4-26 v základu dobré auto, akorát se v některých oblastech týmu nedařilo využívat jeho potenciál. Whitmarsh už dříve přiznal, že se inženýři vydali až za hranice možností vozu.

Šéf McLarenu na závěr dodal, že posunutý začátek sezóny na Austrálii jeho týmu pomohl. "Mohlo by to být klíčové, ale na to dokážeme odpovědět až za pár dní," připomněl. "Měli jsme tak možnost významně auto změnit. Jestli bude spolehlivé a rychlé, tak to byla klíčová záležitost."

Díky provedeným změnám si dal McLaren za cíl pro první Grand Prix vítězství.

Reklama

Související témata: