Hlavní obsah

Budu lovnou zvěří, tvrdí šampión F1 Vettel

Loni se stal Sebastian Vettel (23) nejmladším mistrem světa formule 1. Mohl vyhrávat, ale nemusel. Letos se od něj čeká jediné - obhajoba titulu. V Německu zastínil modlu Michaela Schumachera, na celém světě zvedl prodej energetického nápoje Red Bull. Jeho snem je usednout do rudého Ferrari. V médiích s ním byla řada rozhovorů, z nichž jsme připravili následující řádky.

Foto: Mark Baker, ČTK/AP

Sebastian Vettel. Obhájí mistrovský titul?

Článek

Jak se cítíte před startem nového ročníku formule 1?

Velmi dobře, protože budeme mít zase skvělé auto.

Neporazitelné?

Každé auto a jezdec je porazitelný. Chtěl jsem tím říct, že náš nový vůz vypadá velmi dobře a jezdí výborně. Až závody však ukáží, jak kdo na tom opravdu je. Věřím, že my na tom budeme nejlépe.

Což když někdo přijde s převratnou novinkou?

Těžko někdo přijde s něčím převratným. Může však přijít s dobrým nápadem, na který jsme nepřišli. Sezóna je ale dlouhá, ztráta z úvodu se dá srovnat. Ze šampionátu by zase mohlo být drama až do konce jako v minulé sezóně.

Budete obhajovat titul mistra světa. Co to pro vás osobně znamená?

Že jsem loni byl lovcem a teď budu lovnou zvěří. Nesmím podcenit sebemenší maličkost.

Celý rozhovor se Sebastianem Vettelem najdete ve čtyřstránkové příloze k formuli 1 v pátečním Právu.

Samostatný speciál k F1 také obsahuje základní údaje o jezdcích (včetně fotografií a přileb), týmech (s obrázky aut), ale i kalendář závodů a plánky všech okruhů s nejdůležitějšími údaji i časy startů v SEČ.
Najdete v ní i rozhovor se sedminásobným mistrem světa Michaelem Schumacherem, výroky šéfa F1 Bernie Ecclestona jimiž zvedl adrenalin jezdcům i šéfům stájí. Součástí čtyřstrany je i portrét rekordmana v počtu odjetých GP Rubense Barrichella, nejdůležitější technické a sportovní změny, kterými se letošní šampionát řídi, ale také charakteristika nováčků a pohled na šance největších favoritů šampionátu.

Reklama

Související témata: