Hlavní obsah

OBRAZEM: Farmář Vettel, uzenář Webber, blondýna v boxech - i to je start F1

MELBOURNE

Úvodní závod v Bahrajnu byl zrušen, a tak se piloti formule 1 už nemohou startu sezóny dočkat. Před Velkou cenou Austrálie v Melbourne nezahálejí a věnují se také společenským a sponzorským akcím. Tak třeba mistr světa Sebastian Vettel okusil chleba australského farmáře, jeho týmový kolega Mark Webber se oháněl u grilu. V boxech a u trati pak samozřejmě nechybí atraktivní krásky.

Foto: ČTK/AP

Sebastian Vettel jako střihač ovcí na australské farmě. Nebohé zvíře mu museli přidržet, jinak by si mistr světa na chleba nevydělal...

Článek

Sponzoři si žádají své, a tak piloti formule 1 musejí vytrpět všelijaké akce. Na startu celé sezóny zvláště, a tak jsou před nedělní Velkou cenou Austrálie v Melbourne v jednom kole.

Mistr světa musí jít v čele, a tak se německý obhájce titulu Sebastian Vettel ocitl na typické australské farmě. Přiložil ruku k dílu a okusil část běžného pracovního dne. Stálé angažmá si však nevysloužil, i když dostal k ruce i psa a zkoušel také stříhat ovce.

Mistr světa v akci - Sebastian Vettel jako střihač ovcí na australské farmě.foto: Reuters/Mick Tsikas

„Především jsem měl strach, abych některé zvíře nezranil... O víkendu na trati v Albert Parku již nebudu tak opatrný. Tam budu zase dělat něco, co umím,“ cituje smějícího se jezdce Red Bullu server Nový čas.

Pořád fotíte vy mě, teď si vyfotím já vás, řekl si pilot Red Bullu Mark Webber na pláži v Melbourne a namířil svůj objektiv na zástupce médií.foto: Reuters/Mick Tsikas

Jeho týmový kolega Mark Webber sáhl na domácí půdě k oboru, v němž má mnohem větší praxi než Vettel ve farmaření. Za asistence místního kuchaře se Australan pustil v plážové restauraci do grilování. Práce mu šla lépe od ruky než Vettelovi stříhání ovcí. Přes zimu totiž Webber pustil závodění úplně z hlavy a grilování se věnoval dost často.

Pilot formule 1 Mark Webber jako kuchař. Na pláži připravuje barbeque.foto: ČTK/AP

„Pět týdnů jsem nic nedělal. A když jsem měl chuť na klobásu, tak jsem si dopřál. Musím říci, že mi to velmi pomohlo, zejména psychicky. Už jsem však pár týdnů v plném tréninku,“ ujistil Webber.

Milé rozptýlení v boxech stáje Ferrari - Felipe Massa (vlevo) a Fernando Alonso pózují s kanadskou modelkou Ashley Hartovou, která je v Melbourne tváří víkendové velké ceny.foto: Reuters/Mick Tsikas

Jezdci Ferrari tentokrát vypustili tradiční kuchtění špaget a věnovali se příjemnější činnosti, jíž fotografování po boku Ashley Hartové jistě bylo... Blonďatá kanadská modelka je tváří víkendové velké ceny.

Bez ženské asistence se ani v Melbourne žádná kola neroztočí...foto: Reuters/Mick Tsikas

Pořadatelé však mají velké starosti. Dluží asi 50 miliónů dolarů, protože závody jsou v poslední době ztrátové, a tak město Melbourne žádá, ať velkou cenu zruší.

Melbournský arcibiskup anglikánské církve Philip Freier právě vysvětil závodní okruh a žehná mu...foto: Reuters/Mick Tsikas

Záchranou by mohlo být přestěhování závodu do Avalonu, tam by se však musel postavit nový okruh za 200 miliónů dolarů. Pořadatelé se tedy nakonec spolehli na vyšší moc a nechali melbournský okruh vysvětit zdejším arcibiskupem anglikánské církve Philipem Freierem...

Reklama

Související témata: