Hlavní obsah

Horner: Kdyby chtěl Hamilton k Red Bullu, nemohli bychom to ignorovat

PRAHA

Šéf týmu Red Bull Christian Horner je sice přesvědčený, že Lewis Hamilton setrvá u McLarenu, ale v případě zájmu by jezdce jeho kalibru apriori neodmítl. Diskuze na téma možného budoucího spojení Hamiltona a Red Bullu otevřel nedávno sám Horner, když řekl, že Hamilton nebude tolerovat další nevydařenou sezónu McLarenu.

Foto: Rob Griffith, ČTK/AP

Budoucí parťáci? Pilot McLarenu Lewis Hamilton (vlevo) křepčí se Sebastienem Vettelem z Red Bullu na stupních vítězů v australském Melbourne.

Článek

"Kdyby chtěl jezdit pro Red Bull, nemůžete ignorovat jezdce jeho kalibru," uvedl Horner pro BBC. "Ale podle toho, co vím, tak má několikaletou smlouvu s McLarenem, a já předpokládám, že u nich ještě chvíli zůstane."

Tento úmysl potvrdil sám Hamilton v Austrálii, když veřejně deklaroval, že šéfa McLarenu Martina Whitmarshe ujistil, že nechce nikam přestoupit a že svoji budoucnost vidí v jeho týmu. K tomu dodal, že ve formuli 1 víc věří tradici, kterou představuje McLaren či Ferrari, než výrobci nápojů, kterým je Red Bull.

Horner se navíc domnívá, že by Hamilton a Vettel netvořili dobrou jezdeckou dvojici, i když mistra světa z roku 2008 obdivuje. "Lewis je velmi talentovaný jezdec," pokračoval šéf Red Bullu. "U McLarenu je evidentně spokojený. My jsme spokojení s jezdeckou sestavou, kterou máme."

"U každého vztahu týmu s jezdcem musí být oboustranná touha. Díky tomu naše současná jezdecká dvojice funguje tak dobře. Sebastian je u Red Bullu od svých 12 let. Ale kdo ví? V budoucnu nemůžete nic vyloučit, ale aby se něco takového stalo, musel by tu být oboustranný zájem."

"Těžko si představit, že bychom měli pod jednou střechou jezdce Lewisova a Sebastianova kalibru. V takových případech to jiskří, jak jsme viděli s Fernandem Alonsem a Lewisem (u McLarenu v roce 2007). My jsme spokojení s našimi současnými jezdci. Uvidíme, jak se to vyvine."

Na otázku, jestli svým vyjádřením míní, že Webber není na úrovni Vettela, Horner odpověděl: "Vůbec ne. Každý je v jiné fázi své kariéry a vzájemně se doplňují. Je mezi nimi rozdíl 11 let a takové životní zkušenosti jsou velmi cenné. Lewis a Sebastian jsou dva jezdci téměř stejného věku."

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články