Hlavní obsah

Ferrari a Mercedes v Austrálii nevyužily svůj potenciál, říká McLaren

LONDÝN

McLaren je přesvědčený, že jeho rivalové v seriálu mistrovství světa vozů formule 1 Ferrari a Mercedes mají rychlejší vozy, než ukázali v úvodním závodu šampionátu v Melbourne. Očekává proto jejich vzestup.

Foto: Mick Tsikas, Reuters

Ferrari prý neukázalo, co v něm je, soudí lidé z McLarenu.

Článek

V prvním závodě sezóny se mnoho týmů trápilo s pneumatikami. Potíže měli jezdci s jejich zahříváním na optimální teplotu a opotřebením. Příčnou bylo kromě nevhodného nastavení také chladné počasí. McLaren věří, že už v Malajsii bude vše jinak, včetně výkonu některých soupeřů.

"Byli jsme s výkonem našeho vozu spokojeni, i když jsme závod nevyhráli," řekl ředitel McLarenu Jonathan Neale. "Naše sebevědomí narostlo. Ale ani na okamžik jsme si nepomysleli, že jsme viděli maximum ze strany Ferrari a Mercedesu. Vzájemně jsme se bedlivě pozorovali v zimních testech a jsem si zcela jistý, že tyto týmy dokážou víc."

Také Red Bull má rezervy

Maximální výkon ale neukázal ani Red Bull. Už jen díky tomu, že jezdil bez KERS. A Neale si na rozdíl od Jensona Buttona netroufá tvrdit, že systém Red Bullu přináší jen poloviční výhodu ve srovnání s řešením Mercedesu, které používá McLaren.

"Nevím, co by mohl vědět o KERS Red Bullu," řekl Neale v souvislosti s Buttonovým odhadem. "Já o jejich systému určitě nevím nic. Vzhledem k tomu, že Mercedes, který náš systém staví, má o rok delší zkušenosti ve srovnání s ostatními, si myslím, že bychom měli mít výhodu s instalací a integrací systému. Ale ta se velmi těžko kvantifikuje, protože nemáme informace pro srovnání."

Neale proto přiznal, že má McLaren ve vztahu k úřadujícím mistrům co dohánět. "Čeká nás slušná práce," řekl. "S některými oblastmi vozu jsme spokojeni, ale v tuto chvíli jde hlavně o využití pneumatik a zvyšování přítlaku."

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.