Hlavní obsah

VIDEO: Mistr světa Vettel havaroval. V Montrealu narazil do zdi

MONTREAL

Úřadující šampión vozů formule jedna zažil nepříjemný okamžik. Německý pilot Sebastian Vettel z týmu Red Bull havaroval při prvním tréninku na nedělní Velkou cenu Kanady v Montrealu. Lídr šampionátu a vítěz pěti ze šesti letošních závodů narazil do zdi. Vettel však vyvázl nezraněn, jeho vůz se podařilo rychle opravit a úřadující mistr světa dokázal v druhém tréninku zajet druhý nejrychlejší čas.

Článek

Úřadující mistr světa tak v prvním tréninku "připsal" své jméno na "Zeď šampionů", jak se místu nehody přezdívá od roku 1999, kdy tady během jednoho závodu havarovali Damon Hill, Michael Schumacher a Jacques Villeneuve. Pro Vettela není nehoda v tréninku novinkou. Mimo trať skončil i při tréninkové jízdě v Turecku, ale nijak ho to nepoznamenalo a závod pak vyhrál.

"Najel jsem na obrubník, sklouzl z trati a narazil do zdi. Ale jsem v pořádku," hlásil Vettel z poničeného vozu. Už před tréninkem vyjadřoval obavy ze zdejší trati a připomněl rok 2008, kdy po nárazu do zdi nemohl jet kvalifikaci. "Zdi jsou tady hrozně blízko. Bude to jeden z nejtěžších víkendů," zaprorokoval si mistr světa.

V prvním tréninku se nejvíc dařilo stáji Mercedes, Němec Nico Rosberg zajel nejlepší čas a jeho krajan Michael Schumacher byl třetí. S nimi drželi krok piloti Ferrari Fernando Alonso a Felipe Massa na druhém a čtvrtém místě.

Druhý trénink ovládl Alonso před Vettelem, na třetí místo se dostal druhý vůz Ferrari řízený Massou.

Tréninky na GP Kanady, sedmý závod MS vozů formule 1:
První trénink: 1. Rosberg (Něm./Mercedes) 1:15,591, 2. Alonso (Šp./Ferrari) -0,548, 3. Schumacher (Něm./Mercedes) -0,958, 4. Massa (Braz./Ferrari) -1,067, 5. Button (Brit./McLaren) -1,085, 6. Hamilton (Brit./McLaren) -1,251.
Druhý trénink: 1. Alonso 1:15,107, 2. Vettel (Něm./Red Bull) -0,369, 3. Massa -0,494, 4. Hamilton -0,870, 5. Button -0,882, 6. Di Resta (Brit./Force India) -0,982.

Reklama

Související témata: