Hlavní obsah

VIDEO: Let vzduchem a tvrdý náraz. Bylo to nedorozumění, líčil Schumi

SINGAPUR

Bylo to nedorozumění. Tak komentoval Michael Schumacher svou kolizi se Sergio Perézem v nedělní Velké ceně Singapuru vozů formule 1. Schumacher ve třicátém kole zkusil zaútočit na Perézův sauber, ale zavadil o něj, vznesl se do vzduchu a pak narazil do bariéry. Všichni z toho vyvázli bez zranění. „Vypadalo to hůř, než jaké to ve skutečnosti bylo,“ zlehčoval dramaticky vyhlížející nehodu sedminásobný německý šampión.

Foto: Fernando Hernandez, ČTK/AP

Michael Schumacher s vozem stáje Mercedes

Článek

„Byl to velmi nešťastný konec závodu a samozřejmě jsem z toho trochu rozčarovaný. To, co se na trati stalo, bych nazval nedorozuměním mezi mnou a Sergiem,“ konstatoval 42letý závodník a hned vysvětlil, jak k incidentu došlo.

„Sergio šel na vnitřek a sundal nohu z plynu, tak brzo jsem to ale nečekal a výsledkem byl náš střet. Byl to jeden z těch závodních incidentů, které vypadají mnohem hůř v televizi, než ve skutečnosti jsou. Jsem naprosto v pořádku, ten náraz nebyl nijak zvlášť tvrdý,“ vyprávěl po závodě Schumacher.

Schumacher nehody litoval, neboť cítil, že jeho mercedes je v dobré kondici. „Všechno fungovalo na jedničku, vůz i pneumatiky. Také jsem se dostal do velmi dobrého tempa. Teď nezbývá než se připravit na další závody a doufat, že skončí lépe,“ doplnil legendární pilot.

Peréz v závodě i po střetu pokračoval a nakonec dojel na desáté příčce. Jak viděl Schumacherův manévr on sám? Odmítl, že by za kolizi mohla nějaká jeho chyba. „Spíš si myslím, že byl příliš optimistický v tom, o co se pokusil,“ podotkl diplomaticky jednadvacetiletý mexický mladík. Podobný pohled ostatně měli i stevardi, kteří za manévr Schumachera pokárali.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články