Hlavní obsah

Hamilton: Na moje problémy neexistuje odpověď ani řešení

PRAHA

Pilot McLarenu Lewis Hamilton se domnívá, že nelze konkrétně pojmenovat příčiny jeho neuspokojivých výsledků. Jen mu schází rychlost. Hamilton se po Grand Prix Japonska ocitl pod palbou otázek, které hledaly důvody jeho ztráty na týmového kolegu Buttona.

Foto: Jens Meyer, ČTK/AP

Lewis Hamilton s vozem McLaren

Článek

"Nevím, kdybych to věděl, udělal bych to, ne?" odpověděl na otázku, co musí udělat, aby byl rychlejší. Britský jezdec přiznal, že prostě musí zrychlit, ale zároveň odmítl, že by nebyl nedostatečně soustředěný.

Jeho ztráta v Suzuce podle něj nevznikla ani tím, že by se snažil až moc. "To si nemyslím. Myslím, že se všichni snažíte najít řešení mých nezdarů," pokračoval. "Řešení neexistuje. Není na to žádná odpověď. Nevím, jaká je na to odpověď, takže bych byl rád, kdybyste se se svými závěry neukvapovali."

"Prostě jsem nebyl dost rychlý. Byl jsem rychlý v kvalifikaci. V závodě jsem nebyl rychlý. Pneumatiky mi dlouho nevydržely a ke konci závodu jsem měl problémy s nedotáčivostí. I když mi zvýšili přítlak na předním křídle, pořád jsem měl nedotáčivost, takže jsem měl potíže udržet tempo jezdců přede mnou."

Hamilton je teď ve stínu týmového kolegy Buttona, ale šéf McLarenu Martin Whitmarsh je přesvědčený, že se z něj brzy vymaní. "Jenson se ukázal být skvělým týmovým kolegou," řekl. "Když jsme podepsali s Jensonem, všichni říkali, že musí být blázen, že ho Lewis zničí. Ale Jenson zachoval klid. Okamžitě si uvědomil, jaký má Lewis přirozený talent a rychlost, ale zachoval klid a rozhodl se, že bude dělat to, co umí nejlépe."

"Uvědomte si, že má o pět let více zkušeností než Lewis. Máme velká očekávání a Lewis nese na svých ramenou obrovská očekávání. Na začátku je to snadné, ale pak čelíte tlaku a očekáváním. Je třeba se tomu přizpůsobit. Lewis to řeší a jsem si jistý, že to zvládne. Je to tvrdý bojovník."

Reklama

Související témata: