Hlavní obsah

VIDEO: Jiskry létaly od plandajícího křídla, Massovo ferrari budilo rozruch

PRAHA

Jako by vůz formule 1 byl starým rozklepaným vehiklem. Nové přední přítlačné křídlo auta Felipeho Massy se ohýbalo, vypadalo, že snad odpadne na trať. Přitom si Ferrari od něj slibovalo lepší časy. Tým oznámil, že poněkud záhadné chování součásti v tréninku i při nedělní Velké ceně Indie zkoumá.

Foto: Greg Baker, ČTK/AP

Felipe Massa s vozem Ferrari

Článek

„To jedno křídlo se chovalo opravdu zvláštně,“ uvedl šéf stáje Stefano Domenicali. Situace je podivná v tom, že další jezdec týmu Fernando Alonso podle všeho s touto částí neměl žádný problém, přitom podle Domenicaliho měli oba úplně stejné křídlo, které se ve vyšší rychlosti má přiblížit k asfaltu a přisát auto k povrchu, jako tomu je u konkurenčního a úspěšnějšího Red Bullu. Otázkou je, zda vůbec bylo dobře připevněno. Vypadalo to, že tahle formule spíše vzlétne.

Ferrari novotu testovalo už při minulé Velké ceně v Koreji. Massa ji dostal až v Indii a jiskření od ohýbajícího se a o vozovku škrtajícího křídla budilo rozruch. Stejně jako pak už kdovíkolikátý konflikt Massy a Hamiltona. Jezdec týmu Ferrari po něm byl penalizován, nakonec odstoupil pro technické problémy. Nikoli však s křídlem, ale s poničeným zavěšením kola.

Reklama

Související témata: