Hlavní obsah

Nespokojený Kubica dal vale svému lékaři

PRAHA

Doufal, že rekonvalescenci po vážné nehodě zvládne rychleji a v letošním roce opět naskočí do kolotoče formule 1. Bohužel pro Roberta Kubicu zůstalo jen u přání a budoucnost polského jezdce v královské motoristické disciplíně je značně nejistá. Těsně před koncem minulého roky se nespokojený Kubica rozešel s doktorem Riccardem Ceccarellim, který na jeho rehabilitační program po dlouhé měsíce dohlížel.

Foto: , ČTK/AP

Polský jezdec formule 1 Robert Kubica

Článek

„Zjistili jsme, že se v určitých oblastech rozcházíme v pohledu na to, jakým způsobem pokračovat v rehabilitaci. Robert bude dál spolupracovat s jiným lékařem. Každopádně mu přeji, aby se dal brzy dohromady a vrátil se do formule 1,“ citoval italského lékaře polský server sport.pl.

Kubica během podzimu oznámil, že se po vážné únorové nehodě při regionální rallye v Itálii, při níž málem přišel o pravou ruku, nestihne dát do startu nadcházejícího ročníku formule 1 dohromady. „Ohledně Robertova návratu do formule 1 jsem názor nijak nezměnil. Vždy jsem věřil, že se znovu posadí do kokpitu. Potřebuje ale čas,“ doplnil Ceccarelli.

Dnes však není jisté, kdy se Kubica do F1 vrátí, ani to, za jaký tým by mohl jezdit. Stáj Renault (Lotus) po nepříjemné zprávě od polského závodníka obratem pro příští sezónu angažovala mistra světa z roku 2007 Kimiho Räikkönena s Romainem Grosjeanem. A v paddocku proto sílí přesvědčení, že za Renault již Kubica závodit nebude.

Reklama

Související témata: