Hlavní obsah

Nakvašený Sutil se opřel do Hamiltona: Je to ustrašená baba

MNICHOV

Německý pilot formule 1 Adrian Sutil se zostra pustil do Brita Lewise Hamiltona. „Lewis je zbabělec,“ prohlásil rozčilený jezdec na adresu někdejšího kamaráda. Důvod? Hamilton měl svědčit u soudu se Sutilem v jeho prospěch, ale neobjevil se a Němec vyfasoval 18měsíční podmínku za pořezání spolumajitele stáje Lotus Erika Luxe loni v dubnu v nočním klubu v Šanghaji.

Foto: Frank Augstein, ČTK/AP

Adrian Sutil

Článek

Vedle toho dostal někdejší pilot stáje Force India u soudu v Mnichově pokutu ve výši zhruba pěti miliónů korun. Sutil před rokem v Šanghaji spolu s kamarádem Hamiltonem slavil jeho vítězství ve Velké ceně Číny. Při oslavě šermoval rozbitou lahví šampaňského a pořezal Luxe, rána si vyžádala 24 stehů. Sutil se dušoval, že to bylo neúmyslné a muži se omluvil.

U soudu spoléhal právě na Hamiltonovo svědectví. „Je to jenom zbabělec, s někým takovým se vůbec nechci přátelit. Není to chlap,“ špačkoval. „Dokonce i jeho otec mi poslal esemesku, popřál mi hodně štěstí u soudu. Ale od něj nepřišlo nic. Navíc si změnil číslo mobilu, takže jsem mu nemohl zavolat,“ doplnil Sutil.

Hamilton byl sice předvolán, ale kvůli povinnostem u týmu McLaren byl nakonec omluven. Soudu poslal alespoň písemné prohlášení, v němž potvrdil, že se Sutilem byl, ovšem v okamžiku útoku prý nic neviděl.

Reklama