Hlavní obsah

Závěr testování týmů formule 1 v Jerezu patřil Alonsovi

JEREZ

V závěrečném dnu testovacích jízd týmů formule 1 v Jerezu byl nejrychlejší exmistr světa Fernando Alonso ve ferrari. Jako jediný se dnes dostal pod hranici minuty a 19 sekund. Stejně jako ve čtvrtek se musel spokojit s třetím místem šampion Sebastian Vettel.

Foto: Marcelo del Pozo, Reuters

Fernando Alonso při testování v Jerezu

Článek

Mistrovský tým Red Bull měl navíc technické problémy, nejprve s elektronikou a pak i s motorem. Mechanici celkem pět hodin auto opravovali, než se mohlo začít jezdit na čas. Vettela to ale nerozhodilo. "K testům tohle patří. Vždyť proto jsme tady. Samozřejmě bychom toho rádi najezdili víc, ale změnit se to už nedá," řekl.

V nezvyklých teplotách těsně pod bodem mrazu se mezi obě hvězdy a dvojnásobné mistry světa vklínil francouzský nováček F1 Jean-Eric Vergne z týmu Toro Rosso. Nejrychlejší piloti předchozích dvou dnů Nico Rosberg a Michael Schumacher s loňskými modely mercedesu tentokrát na trať nevyjeli.

Další čtyřdenní testy jsou na programu od 21. února v Barceloně, poslední možnost k vyladění vozů budou mít týmy od 1. března znovu na katalánském okruhu. Mistrovství světa začne 18. března v Melbourne.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.