Hlavní obsah

Policie nešetří žádné Dopitovy daňové úniky

OSTRAVA

Severomoravská policie odmítla zprávy bulvárního deníku Blesk, že olympijskému vítězi a trojnásobnému mistru světa v hokeji Jiřímu Dopitovi, jenž po odchodu z Edmontonu hledá v těchto dnech nové angažmá, hrozí trestní stíhání pro mnohamiliónové daňové úniky.

Foto: ČTK-Lukáš Machalínek

Policie odmítla zprávy deníku Blesk o údajném šetření daňových úniků hokejisty Jiřího Dopity.

Článek

Bývalý vsetínský útočník byl nařčen z nesplnění daňových povinností při extraligovém angažmá koncem 90. let. "Jiřího Dopitu pro žádný trestný čin v současnosti nešetříme. Pokud se něco objevilo v tisku, pak by musel šetření provádět jiný útvar než policejní správa Severomoravského kraje," sdělil Právu vedoucí odboru hospodářské kriminality v Ostravě Jan Strmeň a odmítl informace bulvárního listu, že by odbor hospodářské kriminality z Ostravy Dopitu rád předvolal k výslechu.

Rovněž hráčův agent Petr Svoboda nemá žádné informace, že by měl Dopita potíže s policií. "O věci kolem jeho působení v extralize jsem se nikdy moc nestaral, ale o ničem takovém nevím," vzkázal ze zámoří. Krajská policejní mluvčí Dagmar Bednarčíková navíc doplnila: "Policie neposkytuje informace o konkrétních lidech, abychom podezřelé neinformovali o tom, co proti nim policisté mají."

Reklama