Hlavní obsah

Vettel by neměl fňukat jako malé dítě, ohradil se Karthikeyan

Dillí

Indický jezdec formule 1 Narain Karthikeyan si nenechal líbit invektivu od mistra světa Sebastiana Vettela, který ho po nedělní Velké ceně Malajsie označil za okurku. Pilot stáje HRT německému šampionovi vzkázal, ať se nechová jako ufňukané dítě.

Foto: Brandon Malone, Reuters

Německý pilot stáje Red Bull Sebastian Vettel

Článek

"Když něco takového řekne mistr světa, je to vážně ostuda. Je to neprofesionální," uvedl pro list Hindustan Times Karthikeyan, na kterého se Vettel zlobil poté, co poškodil pneumatiku při předjíždění Karthikeyana o celé kolo a skončil ve druhém závodu sezóny na jedenáctém místě bez bodu.

"Je to frustrující, stejně jako v opravdovém životě se najde pár okurek, které jedou po silnici," prohlásil frustrovaný Němec.

Karthikeyan, který za celé dosavadní působení v F1 získal dohromady jen pět bodů, dvojnásobnému mistru světa jeho chování vyčetl. "Je smutné, když někdo, kdo toho tolik dokázal, si na mě vybíjí zklamání z toho, že se mu nedaří. Kdo by to čekal, že profesionální sportovec bude jako ufňukané dítě," prohlásil na adresu hvězdy stáje Red Bull, která je po dvou závodech s 18 body šestá v průběžném pořadí.

Karthikeyan byl podle rozhodčích viníkem kolize s Vettelem a po závodě byl potrestán průjezdem boxy, takže se k jeho výslednému času přičetlo 20 sekund. V malajské Grand Prix byl klasifikován jako poslední dvaadvacátý.

Indický pilot si posteskl, že na jeho verzi incidentu nikdo nebral zřetel. "Nestarali se o to, co říkám, protože pan Vettel jim už napovídal bůh ví co, když s nimi mluvil," uvedl.

Reklama

Související témata: