Hlavní obsah

Räikkönen bere jen titul. Nezáleží na tom, zda jste druhý nebo desátý, pokud nevyhrajete, tvrdí

Londýn

Pilot formule 1 Kimi Räikkönen má jasný cíl - vítězství v letošním seriálu mistrovství světa. Pokud by šampionát nevyhrál, pak je mu jedno, zda obsadí konečnou druhou, čtvrtou nebo desátou pozici. Dvaatřicetiletý jezdec, který se na začátku tohoto roku vrátil po dvou letech ze světa rallye do F1, to řekl v rozhovoru pro server Autosport.com.

Foto: Kim Kyung-hoon, Reuters

Finský pilot formule 1 Kimi Räikkönen ze stáje Lotus na okruhu v Suzuce.

Článek

Finský pilot ze stáje Lotus figuruje v průběžném pořadí mistrovství světa na třetím místě, když na vedoucího Alonsa ztrácí 37 bodů. Do konce šampionátu zbývá pět závodů a Räikkönen se chce pokusit manko dohnat.

"Nezáleží na tom, jestli skončíte druhý nebo desátý. Není v tom rozdíl, pokud nevyhrajete," prohlásil pro Autosport.com Räikkönen, který si však dosavadní třetí příčky považuje.

"Pokud by mi tohle někdo na začátku roku řekl, brali bychom to," uvedl Räikkönen. Jenže když se vám začne dařit, tak očekáváte ještě víc. Budeme se dál snažit o zlepšení," doplnil mistr světa z roku 2007 a poté popřemýšlel, na jakém místě by v seriálu rád skončil, pokud by titul nezískal. "Na druhém či třetím raději ne, abych nemusel na vyhlášení cen," zavtipkoval Räikkönen.

Lotus nasadí Coanda výfuky

Další závod se jede v Koreji, kde chce Lotus Lotus nasadit i nové Coanda výfuky, které mají již všechny špičkové týmy.

Räikkönen věří, že splní účel. "Známe čísla z aerodynamického tunelu a další výpočty, dokud je ovšem nevyzkoušíte na trati, nemůžete opravdu vědět, co vám přinesou. Dozvíme se to v pátek po trénincích," uzavřel Räikkönen.

Reklama

Související témata: