Hlavní obsah

Bomba v F1: Vettel má jezdit od roku 2014 za Ferrari, spekulace ale popírá

Londýn
Aktualizováno

Ve formuli 1 se chystá přestup desetiletí. Dvojnásobný světový šampión a lídr letošního mistrovství světa Sebastian Vettel by se měl od roku 2014 stát pilotem stáje Ferrari. Německý jezdec Red Bullu je podle BBC už s italskou stájí domluvený. Sám Vettel ale informace popřel.

Foto: Woohae Cho, Reuters

Sebastian Vettel si vychutnává vítězství, vlevo Fernando Alonso.

Článek

Red Bull a Vettel, jenž se díky nedělnímu vítězství v Koreji dostal do čela pořadí MS, zatím všechny údajné předběžné dohody s Ferrari popírali. Němec má sice se svým současným zaměstnavatelem smlouvu do konce roku 2014, ovšem s opcí, takže pokud bude chtít odejít, Red Bull ho nebude moci udržet.

Pro byl prý i Alonso

Vettelův příchod do Ferrari už údajně schválila i současná týmová jednička Fernando Alonso, jenž naopak před časem zatrhl myšlenku angažovat svého bývalého rivala z McLarenu Lewise Hamiltona. Brit i proto zamířil na příští roky do Mercedesu.

Zprávu o Vettelově příchodu k Alonsovi, jenž má kontrakt do roku 2016, nicméně důrazně popřel šéf Ferrari Luca di Montezemolo. "V posledních dvaceti letech jsem stále říkal, že nechci mít dva kohouty na jednom smetišti. Nechci dvě hvězdy, nechci žádné problémy a rivality, protože to působí napětí v týmu," uvedl Montezemolo.

Informace BBC popřel i Vettel. "Přestupem se teď vůbec nezabývám. Nechci myslet tak daleko do budoucnosti a přijít kvůli tomu o přítomnost. Chci se stát mistrem světa," řekl Vettel magazínu Auto Bild Motorsport s tím, že myšlenky na odchod teď pro něho vůbec nepřipadají v úvahu. "U Red Bullu mám všechno, o čem jsem kdy snil. Jsem součástí rodiny Red Bull tak dlouho, že si přestup nedokážu ani představit," prohlásil německý pilot.

Reklama

Související témata: