Hlavní obsah

Stáj F1 Marussia nasadí Chiltona do volného tréninku v Abú Zabí

Londýn

Brit Max Chilton, který je záložním jezdcem stáje Marussia, se poprvé v kariéře představí ve volném tréninku na závod formule 1. Podle čtvrteční informace serveru Autosport.com usedne mladý pilot příští pátek do ruského vozu, aby na okruhu Yas Marina absolvoval první trénink na Velkou cenu Abú Zabí.

Foto: Sport.cz

Britský jezdec formule 1 Max Chilton (vpravo) ze stáje Marussia

Článek

Rodák z Reigate dostane důvěru před stájovým kolegou Picem. O Chiltonovi se spekuluje, že by mohl v příští sezóně pomýšlet na zisk soutěžního kokpitu v rusko-britském týmu a jeho účast v tréninku v Abú Zabí jeho šance ještě zvyšuje.

"Jsem velmi hrdý na to, že mně Marussia dala tuto příležitost," pochvaloval si Chilton. Jedenadvacetiletý jezdec si díky výkonům v šampionátu GP2 vysloužil roli náhradníka v Marussii, kterou vykonává od Velké ceny Japonska.

V úvodu sezóny testovala pro tým Marussia pilotka Maria de Villotaová, jež ale nemohla vzhledem k absenci licence působit jako oficiální náhradnice. Dvaatřicetiletá Španělka pak měla 3. července těžkou nehodu při jízdách na letišti v anglickém Duxfordu, utrpěla vážná poranění a navzdory dvěma operacím přišla o oko.

Vůz Marussie si Chilton již vyzkoušel při červencových testech mladých talentů v Silverstonu.

Reklama

Související témata: